PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Stižu ljetni vrući dani u kojima će temperature ići i do 30 stupnjeva. Još uvijek mogući lokalni pljuskovi

thumbnail
10.5.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Od petka na kopnu ponovno nestabilnije s čestim pljuskovima. Sredinom tjedna prave ljetne temperature, a na moru se otvara sezona kupanja

Anticiklona će idućih dana donositi sve stabilnije i toplije vrijeme, ali danas će uz vlagu po visini biti lokalnih nestabilnosti i grmljavinskih pljuskova.

UTORAK

Prijepodne većinom sunčano, tek je rijetko moguć poneki lokalni pljusak - nešto izglednije u gorju, ali i mjestimice u ostatku unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, uz obalu bura, a bit će prilično ugodno.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, ali i nestabilno pa će biti grmljavinskih pljuskova. Puhat će većinom slab vjetar uz koji ostaje toplo, čak i malo toplije s 25 stupnjeva.

Image
PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Danas sunačno i toplo, popodne mogući mjestimični pljuskovi: Idućih dana još toplije, u utorak pljuskovi

Image
PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Danas sunačno i toplo, popodne mogući mjestimični pljuskovi: Idućih dana još toplije, u utorak pljuskovi

Na istoku zemlje će pljuskovi biti nešto češći, lokalno i izraženi. Vjetar slab, a temperatura većinom oko 25 stupnjeva.

U Dalmaciji i poslijepodne većinom sunčano, ali moguć je i poneki pljusak i to uglavnom u Zagori, tek rijetko i na obali. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura između 23 i 26 stupnjeva.

U gorju će uz jači razvoj oblaka biti grmljavinskih pljuskova, na sjevernom Jadranu većinom sunčano, ali lokalno i tu može zagrmjeti. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, navečer opet bura, a temperatura na Jadranu oko 25, u gorju samo nekoliko stupnjeva niža.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Iduća dva dana pretežno sunčano, još u srijedu može biti jačeg razvoja oblaka i malo kiše, a zatim od petka opet nestabilnije s čestim, lokalno i izraženim pljuskovima. Bit će sve toplije pa ćemo sredinom tjedna imati prve ovogodišnje vruće dane u kojima će maksimalna temperatura dosegnuti 30-ak stupnjeva.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu do vikenda većinom sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće, a uz sve toplije more polako se može otvoriti i sezona kupanja. Pred vikend će stići nešto nestabilniji zrak - pljuskovi su u subotu izgledniji u Dalmaciji, a u nedjelju češće na sjevernom dijelu.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
moguće nevrijeme

Kišobrane u ruke! Dolazi nam prava jesen. Danas će kišiti u cijeloj zemlji

Više s weba