proljeće je....

Sunčano, ali svježe. Kiša moguća samo na krajnjem jugu. A evo kakvo nas vrijeme čeka za 1. Maj

26.4.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

U unutrašnjosti barem djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te danju sve toplije. Jutra će samo u radnom dijelu tjedna biti prohladna, u gorju u početku uz moguć slab mraz. No, iako toplije, za produženi vikend, čini se, sve promjenjivije i nestabilnije, glavninom baš oko praznika rada

Ciklona odmiče od naših krajeva i slabi, a sa sjeverozapada jača utjecaj anticiklone u sklopu koje do nas stiže i nešto hladniji zrak koji će obilježiti sredinu tjedna, osobito u jutarnjim satima.

SRIJEDA

Oborine prestaju, još uglavnom samo na krajnjem jugu može pasti koji kraći pljusak. Razvedravanje u većini krajeva, ali će biti vjetrovitije. Slab do umjeren sjeverac, a na moru jaka, pod Velebitom i Biokovom na udare olujna bura i tramontana. Jutro još malo svježije, u gorju, gdje se ranije razvedri, moguć je i slab mraz.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano, no niknuti će tu i tamo poneki veći oblak, no mala je mogućnost da iz nekog od njih padne koja kap kiše ili kratki pljusak. Vjetar će oslabjeti, a bit će uglavnom svježe uz 16-17 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, rijetko uz umjerenu naoblaku, a još rjeđe na zapadu navečer može pasti koji slabi pljusak. Vjetar ostaje većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni pa će se činiti svježije.

Image
POSTUPNO TOPLIJE

Ne spremajte kišobrane! Sunčanije nas vrijeme čeka tek sredinom tjedna

Image
POSTUPNO TOPLIJE

Ne spremajte kišobrane! Sunčanije nas vrijeme čeka tek sredinom tjedna

U Dalmaciji sunčanije, ali još uvijek u zaleđu može u početku pasti koji pljusak, ali ubrzo do večeri već potpuno vedro. Bura i tramontana malo će samo popustiti pa će se i ovdje činiti svježije nego to sugerira živa u termometru između 17 i 20 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, čak i vedro, ali će u unutrašnjosti Istre, oko Učke te u Gorskom kotaru biti razvoja oblaka uz malu mogućnost za koju kap kiše. Bura zamjetno slabi, okreće na sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom između 15 i 18 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti barem djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te danju sve toplije. Jutra će samo u radnom dijelu tjedna biti prohladna, u gorju u početku uz moguć slab mraz. No, iako toplije, za produženi vikend, čini se, sve promjenjivije i nestabilnije, glavninom baš oko praznika rada. No, o tome pouzdanije u prognozi idućih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu većinom sunčano te i ovdje danju ugodno toplo, mala mogućnost za koji lokalni pljusak u subotu, a ta će vjerojatnost značajno porasti krajem tjedna uz jačanje južine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
manje oblaka

Vraća se proljeće uz sunce i iznadprosječno toplo, ali sljedećih dana na Jadranu mogući su pljuskovi

Više s weba