topliji blagdani

U božićnom tjednu dosta oblaka, ali postupno sve toplije. Na Badnjak moguća kiša

21.12.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na Jadranu kiša nešto izglednija, ali uglavnom na širem riječkom području svakodnevna, dok će je samo sporadično u četvrtak i vjetrovitiju subotu biti i južnije duž obale. I ovdje još malo toplije, od Božića danju posvuda iznad 15 °C

Ostajemo pod utjecajem anticiklone, no tlak nam nastavlja padati kako nam se sa Sredozemlja približava jedna manja ciklona. Ispred nje stiže sve topliji zrak.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne manje hladno, ali i dalje uz dosta oblaka pa i magle, najgušće ovaj put na istoku zemlje. Slabe kiše ili rosulje može biti mjestimice na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Sunce uglavnom samo južnije od Splita. Vjetar većinom slab ili će izostati, a tek na Kvarneru i u gorju do umjeren jugozapadni.

Poslijepodne će i u središnjoj te sjeverozapadnoj Hrvatskoj zapuhati slab do umjeren jugozapadni vjetar s kojima će se magla i niski oblaci izdizati, no ostaje većinom oblačno, rijetko uz sunčana razdoblja. Navečer je moguća i koja kap kiše. No, temperatura će porasti. Od 4 °C u maglovitim kotlinama do uglavnom 8-9, lokalno i 10 °C uz malo sunca.

Na istoku izostankom vjetra, ostaje većinom oblačno. Magla najdugotrajnija oko Posavine. Temperatura zato raznolika, oko 2-3 °C uz maglu, bez nje do 6-7 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno oblačno prema sjeveru, kasnije navečer moguće na moru sporadično i uz koju kap kiše. No, na krajnjem jugu će sunčano i prevladavati. Bez vjetra, a temperatura od 12 do, za doba godine, sasvim ugodnih 16 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ostaje tmurno po južini, rijetko uz slabu kišu ili rosulju, češće u večernjim satima. I dalje može biti smanjene vidljivosti, ali bit će toplije, uglavnom između 9 i 12 °C.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti slijede promjenjivi dani. Neće biti puno kiše, ali ni sasvim suho. U četvrtak ujutro izgledna je samo rosulja, dok se češća kiša očekuje prolazno na Badnjak, osobito u drugome dijelu dana. No, bit će još toplije, kako ujutro tako i danju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu kiša nešto izglednija, ali uglavnom na širem riječkom području svakodnevna, dok će je samo sporadično u četvrtak i vjetrovitiju subotu biti i južnije duž obale. I ovdje još malo toplije, od Božića danju posvuda iznad 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
zabundajte se!

Od jutra vrlo hladno, ponegdje do -10, preko dana zubato sunce, na Jadranu i slaba kiša

Više s weba