PROMJENJIVO I VJETROVITO

U drugoj polovici tjedna rastu temperature, u nekim dijelovima i do gotovo 20 stupnjeva

9.3.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na kopnu će biti povremeno s kišom, a na moru bi se ljudi mogli žaliti na glavobolju i manjak koncetracije

NEPOVOLJNO PO IZRAŽENOJ JUŽINI

Uz kratkovalnu dolinu i danas promjenjivo i vjetrovito uz jake i olujne udare jugozapadnjaka i juga.

ČETVRTAK

Prijepodne promjenjivo, mjestimice i pretežno oblačno, kiše će i dalje biti uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu, ali i ponegdje u Dalmaciji. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u unutrašnjosti na udare i olujan, a uz obalu jugo. Uz izraženu južinu minimalna temperatura u daljnjem porastu.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima bez većih promjena - bit će promjenjive naoblake, ali i sunčanih razdoblja, a tek rijetko i malo slabe kiše. Južina će pojačati pa će biti i olujnih udara, a uz nju će i temperatura rasti, mjestimice i do gotovo 20 stupnjeva.

Image
vremenske (ne)prilike

Sljedećih dana još toplije u unutrašnjosti. Na Jadranu promjenjivo uz povremenu kišu

Image
vremenske (ne)prilike

Sljedećih dana još toplije u unutrašnjosti. Na Jadranu promjenjivo uz povremenu kišu

U Slavoniji, Baranji i Srijemu vrlo slično - promjenjivo uz povremeno malo kiše, a lokalno je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. Bit će vjetrovito i iznadprosječno toplo.

U Dalmaciji promjenjivo, ali kiše će biti tek rijetko, uglavnom na jugu i malo u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura između 14 i 17 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno ili pretežno oblačno s povremenom kišom. Puhat će umjeren, u gorju i jak, na udare i olujan jugozapadnjak, a temperatura između 10 i 16 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u petak i dio subote po južini - bit će promjenjivo s povremenom kišom, u petak na istoku i ponekim pljuskom. U subotu se vrijeme mijenja - popodne će oborina biti manje, zapuhat će sjeverni vjetar uz koji će se temperatura naglo sniziti. Ali već u novom tjednu južina opet donosi topliji zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

U petak i na Jadranu izraženo jugo, lokalno i poneki jači pljusak, a zatim u subotu postupno manje oborina, okrenut će na buru koja će u nedjelju rastjerati oblake, ali i malo sniziti temperaturu. U novom tjednu opet južina i promjenjivo vrijeme.

Južina i iznadprosječna toplina mogu nepovoljno utjecati na raspoloženje pa bi se i dalje mnogi mogli žaliti na glavobolju i manjak koncentracije, ali već se za vikend vrijeme mijenja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Evo kako se obući

U nastavku tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, ali i niže temperature

Više s weba