STABILAN, MIRNIJI I UGODNIJI TJEDAN

U novi tjedan ulazimo sa znatno sunčanijim vremenom. Vrlo ugodno za ovo doba godine

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na kopnu ostaje toplo i stabilno, a na moru će se od petka skupljati sve više tmurnijih oblaka, ali vrlo rijetko uz koju kap kiše

13.2.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Novi tjedan započinjemo stabilnije i postupno sve mirnije u polju anticiklone, a bit će danju i razmjerno ugodno za ovo doba godine. No, gdje se magla u nizinama bude dulje zadržavala bit će osjetno svježije.

PONEDJELJAK

Ujutro po nizinama i kotlinama unutrašnjosti ponegdje magla i niski slojeviti oblaci, a oni se nerijetko mogu zadržati i veći dio dana. U višem gorju i duž obale zato znatno sunčanije. Vjetar slab, a slabjet će postupno i bura, još samo u ranim jutarnjim satima na udare jaka. Na kopnu mraz, ali tek manji temperaturni minus.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Naime izdizati će se ti zaostali niski oblaci, pa će biti i duljih sunčanih razdoblja, ali ne posvuda. Mirno, a temperatura će ovisiti o zadržavanju magle. Gdje se raziđe ranije, oko 9 °C.

Image
Završio hladni val

Napokon manje hladno, ujutro moguća poledica, u drugom dijelu dana bit će i sunca

Image
Završio hladni val

Napokon manje hladno, ujutro moguća poledica, u drugom dijelu dana bit će i sunca

Slično i na istoku zemlje. Promjenjiva naoblaka, a ona niska se nešto dulje može zadržavati mjestimice uz rijeke, uglavnom u Posavini. Vjetar slab do prolazno u Podravini umjeren sjeverozapadni, a temperatura oko 8 °C.

U Dalmaciji sunčano, čak i potpuno vedro, a i bura će sasvim oslabjeti te okrenuti na maestral, nešto izraženiji tek u večernjim satima prema otvorenome moru pa će se činiti ugodnije. Temperatura slična ili tek malo samo viša, bit će između 13 i 15 °C.

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, a bit će ga i u gorskim područjima uz samo prolazno malo oblaka. Vjetar tek prema otvorenome slab do umjeren sjeverozapadni. Bit će za nijansu ugodnije uz 13-14 °C, a u gorju od 5 do 9 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna ostaje na kopnu stabilno i suho. U nizinama češća magla, doduše nešto rjeđa i kratkotrajnija u utorak, jer će prolazno biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Danju razmjerno ugodno za doba godine, osobito oko vikenda uz postupno jačanje jugozapadnjaka pa će temperatura ići preko 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu prevladavajuće sunčano, ugodno uz vjetrove stabilna vremena, ujutro burin, danju maestral. No, i ti će vjetrovit sredinom tjedna izostati pa može biti magle, sigurno uz zapadnu obalu Istre, ali mjestimice i drugdje barem nakratko sumaglice. Od petka slabo izražena južina pa će se postupno skupljati sve više tmurnijih oblaka, ali vrlo rijetko uz samo koju kap kiše ili rosulje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUNČANO, BEZ KIŠE

Stiže nam proljeće! Temperature idu i preko 20 stupnjeva, idealno za boravak u prirodi

Više s weba