PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Uživajte u još uvijek toplom vremenu. Od četvrtka stiže naoblačenje i niže temperature

8.11.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu još uvijek toplo, ali od četvrtka naoblačenje. Na Jadranu se kiša očekuje već potkraj srijede

Stabilnije smo započeli novi tjedan, ali bez vjetra i uz gdje bude noćne vedrine imamo i jutarnju hladnoću kakvu nismo imali još tamo od druge polovice rujna, a lokalno i slab mraz.

Prvi dio tjedna, naime, obilježava prostrana anticiklona, koja će na stabilne prilike osigurati sve do četvrtka kada će nam stići jedna hladna fronta sa zapada kontinenta.

UTORAK

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti češća pojava guste magle i niskih slojevitih oblaka, osobito na istoku i dugotrajnijih. Drugdje više sunca i vedrine, ali mjestimice će smanjene vidljivosti biti i u zaobalju i prema otvorenome moru. Vjetar slab, rijetko samo uz obalu slab do umjeren burin. No, uz vedrinu lokalno u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u gorju može biti slabog mraza.

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

U novom tjednu stižu nam hladna i maglovita jutra, ali temperature će tijekom dana rasti

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

U novom tjednu stižu nam hladna i maglovita jutra, ali temperature će tijekom dana rasti

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, osobito kada zapuše slab do umjeren jugozapadnjak. Bit će podjednako ili tek malo ugodnije nego jučer, između 14 i 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu nešto će uporniji biti niski slojeviti oblaci, ali će svakako biti barem kraćih sunčanih razdoblja, izglednije prema zapadu i sjeveru. Uz slab jugoistočni i južni vjetar, temperatura malo viša, između 13 i 16 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a oblaka što i bude bit će većinom oni visoki prozirni. Vjetar ostaje slab, a temperatura oko 19-20 °C.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

Na sjevernom Jadranu postupan porast naoblake, ali ostaje suho. Zapuhat će naime slabo jugo, u gorju jugozapadnjak, ali će zato biti malo ugodnije, posebice u gorskim područjima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti bez promjene još u srijedu, čak danju i malo toplije, a zatim tijekom četvrtka stiže jače naoblačenje, česta kiša, a uz sjeverac i zahladnjenje. Uz povremeno više oblaka svježije će ostati i do kraja tjedna, no primjereno za ovaj dio studenog. Pritom ipak ne računajte na sasvim suho vrijeme, moguća je povremeno koja kap kiše, osobito na istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će malo kiše već potkraj srijede uz jačanje južine biti na sjevernom dijelu, a onda izraženije i u obliku kojeg grmljavinskog pljuska u četvrtak. No, u Dalmaciji će oborina uglavnom izostati, možda tek koja kap na sjevernom dijelu. Te će tmurne oblake već u noći na petak rastjerati jaka na udare olujna bura. Vikend donosi smirivanje, ali i malo niže temperature.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 10.2.2017.

Više s weba