Još topliji zrak

Vedra slika zime: U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, u Dalmaciji gotovo proljetne prilike

15.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U četvrtak na kopnu stabilno, tijekom dana i sunčano, ali ujutro i dio prijepodneva će biti magle i niskih oblaka. O zadržavanju naoblake će ovisiti dnevna temperatura - gdje se brzo izdigne bit će ugodno, drugdje svježije. Za vikend će južina uz oblake i rijetku kišu, dovući još topliji zrak - jutarnja temperatura će biti oko 5, 6 stupnjeva, a dnevna će nerijetko prelaziti 15

UŽIVAMO U VEDROJ I TOPLOJ SLICI ZIME

Danas i sutra većinom sunčano, a onda kreće južina uz koju će nam stizati sve više oblaka, ali i još topliji zrak.

SRIJEDA

Prijepodne pretežno sunčano, na Jadranu i potpuno vedro, a ponegdje će u nizinama unutrašnjosti biti niskih oblaka. Na kopnu bez vjetra, a na moru će puhati slaba do umjerena bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, često i sasvim vedro ili uz visoke oblake lijepog vremena. Vjetar će izostati, a najviša temperatura oko 10, 11 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će prevladavati sunčano, vjetar slab, a temperatura oko 10 stupnjeva.

U Dalmaciji gotovo proljetne prilike - ostaje sunčano i vedro, vjetar će prema kraju dana sasvim oslabjeti, a temperatura će gotovo svugdje biti iznad 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno vedro. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura u gorskim predjelima između 7 i 11, a uz obalu i oko 15 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak stabilno, tijekom dana i sunčano, ali ujutro i dio prijepodneva će biti magle i niskih oblaka. O zadržavanju naoblake će ovisiti dnevna temperatura - gdje se brzo izdigne bit će ugodno, drugdje svježije. Za vikend će južina uz oblake i rijetku kišu, dovući još topliji zrak - jutarnja temperatura će biti oko 5, 6 stupnjeva, a dnevna će nerijetko prelaziti 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još u četvrtak stabilno, u početku i sasvim mirno pa će i uz samu obalu biti sumaglice ili magle, osobito oko zapadne Istre. Zatim će zapuhati jugo, a s njim će stizati i oblaci, povremeno će pasti i vrlo malo slabe kiše, a uz južinu će temperatura još rasti pa sve do kraja tjedna ostaje gotovo proljetno toplo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUNČANO, BEZ KIŠE

Stiže nam proljeće! Temperature idu i preko 20 stupnjeva, idealno za boravak u prirodi

Više s weba