NOVA JUŽINA

Vraća se južina: Većinom umjerena, u gorju na udare i jaka. S njom stižu i visoke temperature

29.12.2022. u 7:10/ Damajana Ćurkov Majaroš

U petak povremena, u gorju lokalno i obilna kiša, a zatim idućih dana u većini unutrašnjosti barem djelomice, u novom tjednu često i pretežno sunčano, ujutro s maglom. Na Jadranu promjenjiva naoblaka, u petak kiša duž cijele oblake, lokalno obilna na sjevernom dijelu

Prijepodne u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, a uz obalu opet više oblaka. Najoblačnije u gorju i na sjevernom Jadranu gdje će biti i kiše. Vraća nam se i južina – većinom umjerena, na zapadu, osobito u gorju na udare i jaka.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a uz južinu je na redu novi rast temperature koja će biti oko 13, 14 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice, često i pretežno sunčano, a uz južinu i ovdje toplo uz 12, 13 stupnjeva.

U Dalmaciji opet promjenjiva naoblaka, ali ostat će većinom suho, tek će ponegdje pasti koja kap kiše. Puhat će umjereno jugo, a temperatura uglavnom od 12 do 16 stupnjeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas najoblačnije u gorju i na sjevernom Jadranu, bit će i povremene kiše, a puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak. Dnevna temperatura uz južinu nešto viša - u gorju oko 10, uz obalu i do 15 stupnjeva

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak povremena, u gorju lokalno i obilna kiša, a zatim idućih dana u većini unutrašnjosti barem djelomice, u novom tjednu često i pretežno sunčano, ujutro s maglom. Kiše će biti još uglavnom u gorskim predjelima. Južina će i dalje podržavati visoke temperature, zapravo za vikend će i dodatno rasti pa će dnevna biti iznad 15, lokalno čak i oko 20 stupnjeva, a ni za doček neće biti prehladno.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjiva naoblaka, u petak kiša duž cijele oblake, lokalno obilna na sjevernom dijelu. Od subote u Dalmaciji uglavnom suho, dok će sjevernije i dalje biti povremene slabe kiše. Puhat će većinom umjereno, mjestimice i jako jugo, a temperatura iznad prosjeka, uglavnom iznad 15 stupnjeva.

Više s weba

Pročitajte još

Image
temperatura u minusu

Pred nama nekoliko pravih zimskih i vjetrovitih dana. Do nedjelje oblačno uz slab snijeg

Više s weba