OGLAS

POČELA JESEN

Vraća se vrijeme bez oborina? Poslijepodne bez kiše, narednih dana ponovno sunčano i toplo

25.9.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Idućih dana na kopnu stabilnije, sunčanije i suho dok na moru obilje sunca, a i bura će nastaviti slabjeti


Prolaskom fronte i ciklone, zatvorio se u našoj blizini visinski vrtlog vlažnog i hladnog zraka koji će na vrijeme utjecati još početkom tjedna.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne dosta zaostalih oblaka u unutrašnjosti, ostaje tmurno, povremeno i s malo kiše. Na Jadranu zato sunčanije, čak i pretežno sunčano. Bit će malo manje vjetrovito, ali će i dalje vjetar pojačavati osjećaj hladnoće, a bura imati jake i olujne udare, prije svega pod Velebitom.


Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prestanak oborina i postupno smanjenje naoblake, a uz malo sreće ukazat će se do kraja dana i malo sunca. Popuštat će i sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će biti i osjetno ugodnije uz malo višu temperaturu, oko 20 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bez kiše, barem djelomično razvedravanje, osobito oko Podravine i Podunavlja. Vjetar slabi, a temperatura opet par stupnjeva iznad 20 °C.

U Dalmaciji pretežno, a na jugu i otocima djelomice sunčano uz malu mogućnost za kakav lokalni pljusak- Naime bura će prolazno oslabjeti, na jugu okrenuti na istočnjak i jugo pa će stizati nešto oblaka. Temperatura zato osjetno viša, bit će oko 26-27 °C, niže u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu najviše vedrine, osobito na moru i otocima, dok će uz Velebit biti umjerene, a iza njega u Gorskom kotaru i Lici još uvijek povećane naoblake, ali bez kiše. Bura malo slabija pa će uglavnom biti i ugodnije, između 22 i 25 °C, a svježe ostaje u zaleđu.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana stabilnije, sunčanije, suho, ali će ujutro biti razmjerno svježe pa i prohladno, a u utorak nerijetko uz niske oblake i maglu, čak postoji šansa i za slabu rosulju. No, kad se ti oblaci izdignu, danju posvuda osjetno ugodnije, od srijede i toplije od uobičajenog za doba godine.


U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca, nerijetko čak i vedrine, a i bura će nastaviti slabjeti, značajnije u srijedu pa će se moći uživati u pravim ugodnijim jesenskim prilikama, ili popularno, babljem ljetu.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA MORU UZ BURU

Snijeg u gorju, kiša na Jadranu, a onda razvedravanje: Dobro se obucite, za kraj vikenda osjetno hladnije


Više s weba