PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Vrijeme se polako mijenja, danas ne izlazite iz kuće bez kišobrana

2.11.2022. u 7:10/ Damajana Ćurkov Majaroš

Na kopnu pred vikend promjena vremena, a na moru jako i olujno jugo koje će okrenuti na buru

Ekstremna toplina kojoj smo završili listopad obilježila je i početak studenog, ali vrijeme se danas polako mijenja zbog približavanja frontalnog sustava sa zapada koji će samo okrznuti naše krajeve.

SRIJEDA

Prijepodne djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, još ponegdje po nizinama unutrašnjosti magla. Vjetar će većinom izostati, a temperatura i dalje iznad prosjeka.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima promjenjivo s malo kiše, osobito prema kraju dana i u noći na četvrtak. Vjetar slab, a temperatura većinom od 18 do 20 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano i većinom suho, a malo kiše moguće je tek krajem dana u zapadnim predjelima. Vjetar slab, a temperatura oko 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura između 20 i 27 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju pretoplo za početak studenog s temperaturom između 18 i 23 stupnja. Uz to promjenjivo s povremenom kišom, koja će češća biti navečer.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak sunčana razdoblja, malo kiše se očekuje u jutarnjim satima na zapadu, a jača promjena će naše krajeve zahvatiti pred vikend. Oborine će u petak i subotu biti česte, lokalno i obilne. Uz to će se i temperatura sniziti, osobito tijekom vikenda, ali još u početku ostaje iznad prosjeka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u četvrtak većinom sunčano, zatim porast naoblake i nestabilnosti, bit će i kiše, a mogući su i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Dodatne probleme, osobito u pomorskom prometu, će stvarati jako i olujno jugo, koje će u subotu okrenuti na podjednako jaku buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je mjesec počeo vremenom koje je po svim obilježjima daleko od prosječnog studeni je mjesec u kojem u unutrašnjosti uobičajeno bude 8 do 10 dana s minimalnom temperaturom ispod nule, javljaju se i prvi studeni dani, a često padne i prvi snijeg u nizinama. Oblačniji je i kišovitiji od listopada, a na Jadranu je uglavnom najkišovitiji mjesec u godini.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 10.2.2017.

Više s weba