nagle promjene

Zima se vraća u punom sjaju, ali prije toga visoke temperature. Na kopnu će kiša prelaziti u snijeg

24.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na kopnu u subotu oblačno s kišom, a zatim će stizati osjetno hladniji zrak pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, prvo u gorju, a onda u nedjelju i u nizinama unutrašnjosti. U novom tjednu osjetno hladnije, bit će jutarnjih minusa, a dnevna temperatura uglavnom neće prelaziti pet stupnjeva

U nedjelju se vraća zima u punom sjaju, ali prije toga će južina podržavati za doba godine visoke temperature.

ČETVRTAK

I danas vrijeme po južini – na Jadranu i uz njega većinom oblačno, ponegdje uz malo kiše, a u unutrašnjosti će biti i sunčanih razdoblja. Uz umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo temperatura i dalje iznad prosjeka.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima promjenjivo, mjestimice i pretežno oblačno, ali bit će i sunčanih razdoblja. Jugozapadnjak će jačati, a temperatura oko 15, 16 stupnjeva.

I na istoku zemlje će južina jačati, a bit će promjenjivo, ali sa sunčanim razdobljima. Temperatura najviše do 17, 18 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno ili pretežno oblačno, ponegdje će pasti malo kiše, ali ne očekuju se nikakve veće količine. Puhat će umjereno, do kraja dana i jako jugo, a temperatura bez veće promjene.

Većinom oblačno i vjetrovito i na sjevernom Jadranu i u gorju, bit će i povremene slabe kiše, a temperatura i dalje iznad prosjeka.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U subotu oblačno s kišom, a zatim će stizati osjetno hladniji zrak pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, prvo u gorju, a onda u nedjelju i u nizinama unutrašnjosti. U novom tjednu osjetno hladnije, bit će jutarnjih minusa, a dnevna temperatura uglavnom neće prelaziti pet stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Nagla promjena se sprema i na Jadranu - i tu će još u subotu puhati jako, na udare i olujno jugo, lokalno će pasti i obilna kiša, ali već će krajem dana pod Velebitom zapuhati jaka i olujna bura, koje će u nedjelju biti duž cijele obale, a na Kvarneru bi s njom mogla zalepršati i koja pahulja snijega. Bura će obali vratiti hladnije prilike.

Više s weba

Pročitajte još

Image
magla, kiša, snijeg...

Sunčaniji vikend, ali od ponedjeljka promjena: Na kopnu oblačnije, na moru svježije

Više s weba