pada snježna granica

Zima se vratila na tvorničke postavke: snijeg u gorju cijeli idući tjedan

23.1.2023. u 7:10/ Željka Pogačić Brckan

Bez značajnijeg razvedravanja temperature na kopnu ostaju ujutro oko 0 °C ili uz blagi minus, a danju oko 4 °C. Na moru vrlo vjerojatno nova snažna epizoda stiže točno pred vikend

Snježna granica spustila se ovog vikenda sve do nizina i juga zemlje, pa je u nedjelju ujutro službeno izmjereno od 1 cm u Imotskom pa do čak 35 cm u Slunju. Nakon godine dana prvi konkretni snježni pokrivač mjerio se i na oko 1000 metara nadmorske visine. Na Sljemenu je jučer izmjereno ukupno 57 cm, a u Begovom Razdolju 60 cm. Snijeg će se idućih dana u nizinama topiti, a podebljavati većinom u gorju i južnim predjelima središnje Hrvatske.

U NASTAVKU DANA…

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj popodne ostaje vjetrovito, hladno I oblačno uz slabe oborine. Naime, još sredinom dana u najzapadnijim predjelima i na širem karlovačkom i sisačkom području može biti malo snijeg ili susnježice, ali će uz blagi porast temperature i tamo prijeći u kišu. Prema večeri se očekuje smirivanje oborina.

Otopit će slaba kiša i ono malo snijega što je palo i u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Kiša će padati veći dio popodneva. Uz umjeren istočnjak i temperature od 5 °C do 7 °C bit će malo manje hladno u odnosu na jučer.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti nakon podneva ,a osobito popodne slijedi postupno razvedravanje i stabilizacija. Kiša će biti povremena i lokalnog karaktera, odnosno neće je biti posvuda. Vjetar će biti značajno slabiji u odnosu na jutro, uglavnom južnih i istočnih smjerova. Bit će zato i malo ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu će sredinom dana biti još oblačno i kišovito, a u gorju snježno. Pritom nije isključen snijeg i susnježica na Kvarneru. Popodne zatim očekujemo razvedravanje i to najprije u južnijim područjima, a do kraja dana u većini predjela. Nakon olujne, bura popodne slabi na jaku, navečer i umjerenu. Temperature ostaju slične jučerašnjima.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU…

U gorju će idućih dana svakodnevno povremeno padati snijeg, osobito u Gorskome kotaru. U ostatku kopnene Hrvatske se očekuje kiša i to u utorak, a onda nakon sredine tjedna bez oborina, petak i subota donose povremenu i lokalnu susnježicu. Bez značajnijeg razvedravanja temperature ostaju ujutro oko 0 °C ili uz blagi minus, a danju oko 4 °C.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU…

Vrlo je izgledno da će ostatak idućeg tjedna proteći bez oborina. Bit će dosta sunčanog vremena, ali i čestih oblačnijih periode i to prvenstveno na Kvarneru. Puhat će umjerena bura, no vrlo vjerojatno nova snažna epizoda stiže točno pred vikend.

Više s weba

Pročitajte još

Image
hladna jutra

Stiže sunce i izraženiji minusi. Najhladnija jutra ove zime! Ali, dnevne temperature - rastu!

Više s weba