PRIJAVITE I VI

Zagrepčani dosad tri puta prijavili korupciju

Image
Foto: Photos.com

Antikorupcijsko povjerenstvo zagrebačke Gradske skupštine dosad je zaprimilo tri prijave građana o korupciji u gradskim vlastima, a uskoro će građani to moći učiniti i na web stranicama povjerenstva.

12.3.2013. u 11:00/ RTL/Hina

Tri su prijave građana o korupciji u gradskim vlastima do danas stigle Antikorupcijskom povjerenstvu zagrebačke Gradske skupštine.

"Građani nam i na taj način mogu poslati svoje primjedbe, mišljenja, sugestije pa čak i prijave", kazala je predsjednica antikorupcijskog povjerenstva Danira Bilić na današnjoj sjednici na kojoj su razmotrili i Program suzbijanja korupcije od 2013. i 2016.

Članovi povjerenstva složili su se da se dodatno moraju zaštititi osobe koje prijavljuju korupciju, kao i oštećenici te da više kontrole treba biti nad sredstvima koja se dodjeljuju športskim udugama i nezavisnoj kulturnoj produkciji. Bolje bi trebalo kontrolirati i bodovne liste za upis u dječje vrtiće.

Osim toga, za desetak dana građanima će na web strancima www.zagreb.hr s linkom na antikoprupcijsko povjerenstvo biti dostupan i anketni upitnik o korupciji u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je novi komunikacijski oblik s građanima Zagreba, gdje će moći dati svoju ocjenu korupcije u gradu i gradskim tvrtkama koje se financiraju iz proračuna", kazao je član povjerenstva Alen Ostojić (HSLS).

Istaknuo je da će antikorupcijsko povjerenstvo odgovoriti na svaku prijavu koju građani dostave potpisanu imenom i prezimenom te izrazio uvjerenje da će za 10-ak dana s građanima imati intenzivnu komunikaciju.

Upravo se čita

Image
Novi detalji

Uhićen Ivan Božić (29) koji je pogazio policajca i pobjegao. Javio nam se njegov otac

Više s weba

Pročitajte još

Image
UOČI UTAKMICE

Plesači svih uzrasta poslali podršku Vatrenima!

Više s weba