Play logo
SVJETSKI METEOROLOŠKI SERVIS

AccuWeather je objavio veliku proljetnu prognozu, a evo što može očekivati dio Europe u kojem je i Hrvatska

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Visoki tlak nad zapadnom i srednjom Europom s južnog će dijela kontinenta usmjeriti upravo na sjever, govore

18.2.2022. u 9:45/ RTL Vijesti
Play logo

AccuWeather, poznati svjetski meteorološki servis objavio je proljetnu prognozu za europsko područje, a kažu kako se u ožujku ne očekuju drastične promjene u odnosu na zimu koju uskoro ostavljamo za nama.

Ove zime, govore, sjeverni dio Europe zahvaćala su olujna nevremena, a isto to stanovnici tog područja, mogli bi očekivati i u proljeće jer visoki tlak nad zapadnom i srednjom Europom s južnog će dijela kontinenta usmjeriti upravo na sjever.

Play logo

Područja od Sjeverne Irske do Škotske i baltičkih zemalja suočavat će se s iznadprosječnim oborinama, no ovi meteorolozi navode i kako je siječanj u Engleskoj bio nadprosječno suh.

Moguća suša u proljetnim mjesecima pak prijeti dijelovima Europe od  Pirinejskog poluotoka do dijelova Francuske, Italije i obale Balkana, a za Španjolsku, Portugal i južnu Francusku istaknuta je čak velika zabrinutost zbog suše.

Naposljetku, između dvije oprečne situacije našao se centar kontinenta gdje bi oborine trebale biti blizu ili nešto ispod uobičajenih za ovo područje, ali nije isključena ni mogućnost oluja.

Play logo

Upravo na Balkanu kasnije tijekom proljeća moguće su jače grmljavinske oluje, većim dijelom u svibnju, a tada se očekuje i hladnije vrijeme praćeno mrazom, zaključuju.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tko je žabar, a tko šljivar?

Pogrdni nazivi u Hrvatskoj: Znate li tko su Vlaji, boduli, krkani, balije, žabari i dotepenci?

Play logo

Više s weba