Biografija

Biografija: Mislav Herman

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Poznati ginekolog iz Petrove u utrci za predsjednika HDZ-a u 2021. Doznajte sve o Mislavu Hermanu, novoj zvijezdi HDZ-a.

19.10.2021. u 17:43/ RTL.HR

Datum i mjesto rođenja

Mislav Herman rođen je 21. ožujka 1977. u Zagrebu.

Školovanje

Mislav Herman se školovao u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića, a nakon jezične gimnazije upisao je Medicinski fakultet, gdje je 2008. završio za specijalista ginekologije i opstetricije. 

Osoban život

Medicina, kao nasljedan poziv utjecala je na Hermana s obzirom da mu je otac Radoslav Herman ginekolog i bivši ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, dok majka Vinka Luetić Herman liječnica opće prakse, kao i sestra. Prema medijima, Mislav Herman se oženio 2007. i supruga mu je isto u medicinskim vodama. 

Političke ambicije i HDZ

Još kao student od 1997., Mislav Herman je bio aktivan u Mladeži HDZ-a te je s vremenom postao predsjednik Odbora za branitelje, član Odbora za izbor i imenovanja, član Odbora za zdravstvo i član Odbora za javna priznanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju 2017. ušao je u Gradsku skupštinu kao zastupnik zajedno s kolegom Kazimirom Ilijašem, na zamjeni Nikoline Brnjac i Krunoslava Katičića.

Obnašao je poziciju šefa gradskog ogranka Gornji grad-Medveščak, a u listopadu 2020. izabran je za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a. Time je zamijenio Andriju Mikulića, koji je imenovan za glavnog državnog inspektora. Ujedno, to je bila i godina kada HDZ-ov kandidat Davor Filipović nije prošao najbolje u prvom krugu lokalnih izbora. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Političke afere

Zasada, nema zabilježenih afera koje bi se direktno asocirale s Mislavom Hermanom, no njegova majka Vinka Luetić Herman se našla među imenima u „aferi Rubala“ dok je obnašala funkciju revizorice za mirovine u HZMO-u. Prije 6 godina nepravomoćno je osuđena zbog sređivanja lažnih invalidskih mirovina, zajedno s dr. Dragom Rubalom i 68 drugih optuženika. 

Gdje je Mislav Herman sada? 

U rujnu 2021. preko medija, Mislav Herman je najavio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a, dok će mu protivnici biti Ivan Kujundžić i Pavo Kostopeč. Dobije li na izborima, Herman će zamijeniti Dragu Prgometa, koji je dao ostavku 28. rujna 2021. s objašnjenjem da se u vrijeme pandemije mora više posvetiti svom liječničkom pozivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem rujna, Kujundžić je najavio da se povlači iz utrke, dok Herman i Kostopeč su predali potrebne potpise. Prvi krug će se navodno održati 17. listopada, dok drugi, bude li potrebno 24. listopada. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povjerenje na prvom mjestu

Gefufna, cincilator i 'malo' potrošeni diskovi: automehaničar je kao frizer... kad nađete dobrog, ne puštate ga

shimmer fallback
Biografija

Biografija: Ivan Vidiš

Više s weba