tradicija od 50 godina

Bira se najružniji pas na svijetu: 'Pozivamo sve vlasnike neuglednih pasa da se jave'

Image
Foto: Shutterstock

Prva nagrada za najružniju njušku je 1500 dolara, druga je 1000, a treća 500 dolara. Organizatori navode da za izbor najružnijeg psa na svijetu ne znači ismijavanje 'ružnih' pasa, nego dobru zabavu s nekim prekrasnim životinjama i svijetu pokazuje da su ti psi zapravo lijepi

4.3.2023. u 17:34/ Hina

Natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu za 2023. ponovno je i službeno otvoreno.

Organizatori pozivaju vlasnike svih neuglednih, ali ništa manje simpatičnih ljubimaca, da se prijave na natjecanje koje već gotovo 50 godina u prvi plan stavlja pse jedinstvena izgleda.

Na internetskoj stranici organizatori su napisali da im je cilj slaviti "nesavršenosti koje pse čine posebnima i jedinstvenima", piše CNN.

Image
pozirao kraj ulova

Ovo je pas Don koji je otkrio 11 kilograma heroina na baranjskom graničnom prijelazu

Image
pozirao kraj ulova

Ovo je pas Don koji je otkrio 11 kilograma heroina na baranjskom graničnom prijelazu

"Godišnje natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu ne znači ismijavanje 'ružnih' pasa, nego dobru zabavu s nekim prekrasnim životinjama i svijetu pokazuje da su ti psi zapravo lijepi!", piše na internetskoj stranici natječaja koji će se ove godine održati na sajmu Sonoma-Marin u Kaliforniji 23. lipnja.

Zainteresirani trebaju dostaviti popunjenu prijavnicu, kratku biografiju, fotografiju i dokaz o cijepljenju za svoga kućnog psa prije 21. lipnja.

Za razliku od ostalih natjecanja za pse u sklopu kojih se oni obično odvajaju po pasminama ili kategorijama, u ovom slučaju svi se natjecatelji grupiraju u "jedan veliki razred", sukladno prijavi.

Pobjednik ili pobjednica osvajaju nagradu od 1500 dolara, kao i prikladan trofej, drugoplasirani pas će osvojiti 1000 dolara, a trećeplasirani će kući odnijeti 500 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje ističe koliki je značaj "brige o životinjama i dobrobiti njihova udomljavanja", posebice mješanaca i pasa spasilaca.

Prošlogodišnji pobjednik, Mr. Happy Face, 17-godišnjak je gotovo u potpunosti bez dlaka. Njegov vlasnik spasio ga je iz skloništa u Arizoni 2021.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pokazalo istraživanje

Proglašen je najinteligentniji pas na svijetu. Je li vaš na listi?

Više s weba