robotske ruke

Budućnost je ovdje: ovaj robot čita misli i radi što poželite

13.3.2017. u 8:11/ Vijesti.hr

Inženjeri odjela s MIT-a su uspjeli u revolucionarnom pothvatu - razvili su robotske ruke koje pravilno sortiraju objekte čitanjem misli osobe spojene na EEG

Inženjeri odjela Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory na MIT-u su uspjeli u revolucionarnom pothvatu - razvili su robotske ruke koje pravilno sortiraju objekte čitanjem misli osobe spojene na elektroencefalograf (EEG). 

Iako to nije potpuno nova stvar, ali je programiran tako da otkriva posebne moždane signale (Error-Relatd Potentials) koji se javljaju kada osoba prepozna neku grešku u izvođenju radnje. Nadalje, robot je sposoban prepoznati signal i smjestiti objekt u drugu kutiju, a kad se to dogodi, na zaslonu mu se lice promijeni u sramežljiv izraz.

"Komuniciranje s robotom korištenjem moždane aktivnosti ljudskog suradnika bi mogla stvoriti izravnu i brzu povratnu vezu koja je jednostavna i prirodna za osobu, 
pri čem se omogućuje niz različitih intuitivnih i interaktivnih radnji", stoji u istraživačkom radu "Correcting Robot Mistakes in Real Time Using EEG Signals".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAPETANE POVEDI NAS

Navijači prekrasnom gestom iznenadili Vatrene: 'Pogađali smo se oko cijene i obećali par dresova'

Više s weba