NJIHOV JE ŽIVOT SADA POTPUN

Davorka i Krešo htjeli su posvojiti dijete u Hrvatskoj, ali zbog nemoguće administracije to su učinili u Gvin...

7.4.2016. u 18:14/ Ružica Đukić

Hrvatska administracija često nas dovede do zatvorenih vrata, slijepe ulice iz koje jednostavno nemate kamo. Tako je bilo i s obitelji Kovač iz Varaždina

Koliko ste daleko spremni otići za najveću ljubav u svom životu? Onu najčišću, i svi kažu, najljepšu. Ljubav prema svojem djetetu.

Bračni par Kovač po svojeg je sina otišao čak u Afriku, u Gvineju Bisau. Ondje su početkom godine posvojili danas trinaestomjesečnog dječačića, kojem su uz Marcelo, ime koje je već imao, dodali i ono hrvatsko - Pavel.

"Krešo i ja smo u braku duže od 15 godina i s obzirom da djeca nisu kroz taj period dolazila mi smo se prijavili u Hrvatskoj kao posvojitelji i s obzirom da u Hrvatskoj dosta teško dobiti dijete, maleno dijete, mi smo zapravo preko prijatelja saznali za mogućnost posvojenja u Africi", kaže majka Davorka Kovač.

Preko prijatelja iz Slovenije doznali su za sirotište u kojem su prvi put i vidjeli Marcela. Upoznali su i njegovu majku koja nije dvojila - njezin sin zaslužuje bolji život. A Krešo i Davorka su mu to mogli i omogućiti.

"Znači, kad se ujutro probudite i vidite tu malu veselu facu, ono nasmijanu. Predivno, predivno. Mislim da su se sve ove godine čekanja njegovim dolaskom isplatile", priznaje Davorka.

Nakon što je u Africi pravno sve bilo riješeno, nije trebalo dugo da njihov sin dobije hrvatsko državljanstvo.

"U roku tjedan i pol mi smo u Hrvatskoj apsolutno svu papirologiju riješili za dijete, imali putovnicu i vratili se po njega u Afriku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam ovaj postupak, kažu nam, mogla bi si priuštiti većina Hrvata s prosječnim primanjima. Ipak, u Afriku su putovali četiri puta što iziskuje velike troškove.

"Ne možete nikako proći jeftino jer vi morate doći u roku od tjedan dana, recimo na sud u neku malu afričku zemljicu i morate kupiti karte kakve god ima za kupiti tako da velika većina našeg troška su bile avionske karte", otkriva otac Krešimir.

Mala je to cijena za sreću koju danas osjećaju. Njihov je život s ovim malenim tamnoputim Varaždincem, koji još baš ne korača sigurno na nogicama, potpun.

Pavel je u svojoj novoj obitelji tek dva mjeseca, a već pomalo guguće svoje prve hrvatske riječi. Ovdje je i proslavio prvi rođendan, a ovdje će upisati i prvi razred, naći prvu simpatiju, prvi posao… Njegovi će se roditelji potruditi pružiti mu sve što zaslužuje. S njegovim dolaskom njima ionako ništa drugo ne treba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
kontrolori češljaju

Dnevno na bolovanju više od 60.000 Hrvata: Lažni bolesnici u panici, iz HZZO-a poručuju: 'Nikad nismo bili policija'

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNA OZLIJEĐENA

VIDEO Bikovi na koridi u BiH probili ogradu i zaletjeli se među ljude! Gledatelji bježali na sve strane

Više s weba