najpopularnija mačka

Dubrovčani žele da Anastazija dobije kućicu nazad: Dobila više glasova od gradonačelnika Dubrovnika

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Organizatori peticije ističu kako Dubrovčani sa simpatijom i empatijom gledaju na Anastaziju

4.5.2022. u 13:50/ RTL Vijesti

U srijedu ujutro je Gradu Dubrovniku predana peticija za vraćanje kućice mački Anastaziji na trijem Kneževa dvora, koje su inicijatori grupa građana i volontera. Anastazija je trenutno najpopularnija mačka u Hrvatskoj, ali i beskućnica.

Peticiju je upućena Gradskom vijeću Grada Dubrovnika i gradonačelniku. Potpisao ju je nevjerojatan broj ljudi, njih čak 10.335! Za usporedbu lokalni političari koji su trenutno na vlasti dobili značajno manje glasova na izborima nego Anastazija ovom peticijom, piše Dubrovački Vjesnik.

Organizatori peticije ističu kako građanima Dubrovnika i volonterima koji sa simpatijom i empatijom gledaju na Anastaziju i druge mačke nije namjera od stare gradske jezgre raditi sklonište za mačke. Mačke su jednostavno dio života ovoga grada, neke od njih su tu vjerojatno dulje nego neki stanovnici.

Image
'UVIJEK JE DOBRODOŠLA'

Politički triler u Dubrovniku zbog mačke: Situacija je izazvala toliku buru da ju je posjetio i gradonačelnik

Image
'UVIJEK JE DOBRODOŠLA'

Politički triler u Dubrovniku zbog mačke: Situacija je izazvala toliku buru da ju je posjetio i gradonačelnik

Anastazija je pronašla svoje utočište ispred Kneževa dvora i postala svojevrsni zaštitni znak suživota turističkog mjesta, podsjećaju. Obzirom da se radi o njenoj već dubokoj starosti, nije ju moguće udomiti, niti premjestiti na drugo mjesto. Takvih je pokušaja već bilo, ali su bili neuspješni i stresni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Anastazija se uvijek se vraćala na isto mjesto, u kut trijema Kneževog dvora. Smatramo da joj je tamo mjesto do kraja života i da joj preostale godine treba učiniti podnošljivima. Tome je služila njena kućica koja ju je štitila od hladnoće, kiše i vjetra. Vraćajući kućicu na njeno mjesto pokazali biste empatiju i razumijevanje i Vašu pripadnost civiliziranom svijetu. Ukoliko to ne učinite, medijska šteta za Dubrovnik bit će velika. I dosadašnja zbivanja pomno su praćena putem medija i društvenih mreža, ne samo u gradu, nego i diljem Hrvatske i šire'', stoji u tekstu peticije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRVI 'PRAVI' POSTPANDEMIJSKI

Na velesajmu otvoren 44. Interliber: Saznajte što vas sve očekuje do 13. studenog

Više s weba