Smiju biti na društvenoj mreži, ali...

Facebook 'briše' najveće prosvjede protiv nošenja maski diljem svijeta: Pogledajte zašto

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Događaji ne smiju kršiti vladine propise za COVID-19

22.10.2020. u 9:17/ P.H.


Facebook je izbrisao nekoliko najvećih kanadskih "anti-mask"prosvjeda, uključujući one koji su prošlog vikenda održani u Vancouveru i Torontu, prenosi VICE.

Image
Otporna bakica

Španjolska 99-godišnjakinja pobijedila covid-19 i vratila se kompjuterskim igricama

Image
Otporna bakica

Španjolska 99-godišnjakinja pobijedila covid-19 i vratila se kompjuterskim igricama

Facebook je, tako, izbrisao The Line koji je imao 4.500 članova u svojoj privatnoj grupi i gotovo 30.000 sljedbenika na svojoj javno sučeljenoj stranici M.A.D. (Majke protiv udaljavanja, Mothers Against Distancing), s preko 7000 članova u svojoj privatnoj grupi i privatnom skupinom koja se temeljila isključivo na organiziranju povorki Djeda Božićnjaka protiv maski, koja je imala preko 2600 članova. Majke protiv distance grupa je koja upozorava majke, ali i očeve diljem svijeta na loš utjecaj socijalne distance na djecu.

Prema Facebooku, stranice su uklonjene zbog ponovnog kršenja standarda zajednice. Iako tvrtka dopušta organiziranje događaja protiv nošenja maski na svojoj web lokaciji, događaji ne smiju kršiti vladine propise za COVID-19. Kad je zatražio komentar, glasnogovornik Facebooka rekao je  da tvrtka radi na smanjenju dezinformacija na svojoj platformi. "Kako se ova pandemija bude razvijala, nastavit ćemo ne širiti dezinformacije koje su opasne. Svi moraju ostati sigurni i kvalitetno informirani", rekao je. 

Facebook sada pregledava ostale "anti-mask" buduće događaje i prosvjede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
sitan, ali protu-dinamitan

Zelenski odlikovao najvećeg ratno heroja: Ime mu je Patron, ima 2 godine i u razminiravanju je najbolji

Više s weba