Blagodati rada od kuće

Gotovo 60 posto zaposlenika ne želi se vratiti u ured: Produktivniji su kad rade od kuće

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Budućnost je omogućiti 4-dnevni radni tjedan

18.9.2020. u 8:20/ P.H.


Više od polovine radnika izjavilo je kako ni pod razno ne očekuje povratak na posao pet dana u tjednu po osam sati, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije TalkTalk

Bolje se radi od kuće

Novo izvješće pod nazivom "Lockdown Lessons" također je otkrilo da je 58% zaposlenih reklo kako se osjećaju produktivnije i bolje kada rade od kuće. Šefovi su se složili s tim da je 30% zaposlenika reklo da su ove promjene rada potaknule produktivnost, a 35% njih reklo je kako sada imaju bolje odnose s poslovnim partnerima nego prije, odnosno, da dolazi do boljih i većih suradnja. Također se ispostavilo da, umjesto da putuju i spremaju se za posao, radnici to vrijeme iskorištavaju za učenje novih vještina i hobija.

Image
Jedna od najboljih opcija

Popularna aplikacija ima novu opciju: Moći ćete s društvom gledati serije i filmove dok traje poziv

Image
Jedna od najboljih opcija

Popularna aplikacija ima novu opciju: Moći ćete s društvom gledati serije i filmove dok traje poziv

Zaposlenici su kuhali, učili novi jezik, bavili se vrtlarstvom...

Otprilike 40% ispitanika je reklo da su, za vrijeme lockdowna, gledali poučne videe, a čak ih je 16% upisalo neki tečaj online. Svaka četvrta zaposlena osoba, koja je sudjelovala u istraživanju, počela je učiti novi jezik ili je naučila skuhati nekoliko novih jela. Čak njih 13% ih je učilo o vrtlarstvu. 

TalkTalk je dodao da se korištenje interneta tijekom kompletnog lockdowna povećalo za 40% na godišnjoj razini i da je i dalje na visokoj razini, usprkos ublažavanju mjera i otvaranju pubova u Velikoj Britaniji, prenosi DailyMail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosna je činjenica da samo 40% ispitanih šefova pruža financijsku potporu zaposlenicima za račune za telefon ili internet, kao i što ih je manje od 40% dalo sredstva za rad, poput laptopa ili računala.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prve asocijacije na zemlje

Informacije su ljepota: doznajte po čemu je Hrvatska najbolja u svijetu

Više s weba