samo preventivno ili?

Građanima Beča savjetovano da naprave zalihe vode, hrane i osvježe znanje iz prve pomoći

Image
Foto: Thinkstock

Austrijska metropola priprema se za izvanredno stanje. Riječ je samo o prevenciji jer se, kako poručuju iz organizacije koja je poslala letke, 'uvijek može nešto dogoditi'

20.9.2016. u 9:00/ Vijesti.hr

Građanima Beča su u poštanske sandučiće stigli leci u kojima ih se savjetuje da naprave zalihe vode i namirnica koje se ne kvare brzo.

Predsjednik bečkog pokrajinskog parlamenta, a ujedno i potpredsjednik gradske Ustanove za preventivnu politku "Pomagači Beča", koja je letke poslala, Harry Kopietz, kaže da je to učinjeno iz preventivnih razloga jer se "uvijek može nešto dogoditi te je korisno u kući držati zalihe vode i hrane za tri dana".

Primjerice, dodaje, uslijed potresa može doći do prekida opskrbe vodom ili strujom, a bez struje ne rade ni supermarketi.

"Pomagači Beča" savjetuju građanima da se za manje probleme pripreme kod kuće  - primjerice osvježavanjem znanja iz prve pomoći, ali i kutije s prvom pomoći u svojim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se u letku da treba nabaviti i "jednostavne izvore svjetla i energije" poput radija, baterija i svijeća, kako bi se u slučaju nestanka struje mogle primiti korisne informacije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zanimljivi zaključci

Rezultati istraživanja britanskih znanstvenika: vegetarijanci dvostruko skloniji depresiji od mesojeda

Više s weba