cyber security

Hrvatska tvrtka nastavlja suradnju s NATO savezom. Sklopili ugovor vrijedan 30 milijuna eura

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ovo nije prvi puta da KING ICT surađuje s NATO savezom. U svibnju 2019. godine ugovorili su posao s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informaciju o implementaciji informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj vrijedan nešto više od pet milijuna kuna

20.1.2023. u 14:56/ Danas.hr

NATO je odabrao dva ključna cyber security partnera za svoje operacije diljem svijeta, a jedan od njih je hrvatska firma KING ICT.

NATO-ova agencija za komunikacije i informacije (NCI Agency) potpisala je dva ugovora s KING ICT-om (Hrvatska) i IBM-om Belgija, za pružanje usluga implementacije i konfiguracije u području cyber sigurnosti za cijeli NATO Enterprise. Vijest je objavljena na službenim stranicama Agencije NCI, stoji u priopćenju.

Image
Pojačavaju obranu

NATO želi pratiti rusku vojnu aktivnost. Premjestit će zrakoplove iz Njemačke u Rumunjsku

Image
Pojačavaju obranu

NATO želi pratiti rusku vojnu aktivnost. Premjestit će zrakoplove iz Njemačke u Rumunjsku

Kako kažu, cilj im je ubrzati i optimizirati procese implantacije rješenja iz sfere cyber sigurnosti za cjelokupnu strukturu NATO Enterprisea.

Cyber Security Services Framework ugovor potpisan je 12. prosinca prošle godine, a stupa na snagu 1. veljače 2023. Dodijeljeni ugovor ima ukupan budžet od 30 milijuna eura za sve nositelje IDIQ-a tijekom ugovornog razdoblja. Ugovor uključuje period od dvije godine i dvije jednogodišnje opcije produženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će u nadolazeće 2 godine tvrtke KING ICT i IBM Belgija ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO.

"Ovi ugovori daju NCI Agenciji fleksibilnost i mogućnost dobivanja brze podrške od dva pouzdana dobavljača za instalaciju i konfiguraciju opreme za cyber sigurnost onda kada to naši projekti budu zahtijevali ili kada dođe do hitnog zahtjeva za podrškom", rekla je Rebecca Benson iz Principal Cyber Security Contracting Officer.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Ovo nije prvi puta da KING ICT surađuje s NATO savezom. U svibnju 2019. godine ugovorili su posao s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informaciju o implementaciji informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj vrijedan nešto više od pet milijuna kuna.

KING ICT ima sjedište u Zagrebu te su sistem integrator, a bavi se i uvođenjem inovativnih poslovnih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz KING ICT-a su na novu suradnju poručili:

"Ponosni smo na naše stručnjake i počašćeni velikim povjerenjem koje nam daje NCI Agency. Ovo je još jedan pokazatelj da je KING ICT uvelike zakoračio na Zapadno tržište i da hrvatski stručnjaci itekako mogu biti ravnopravni u međunarodnoj konkurenciji, okruženi najvećim svjetskim IT tvrtkama. Kontinuirano ćemo raditi na tome da opravdavamo dano nam povjerenje."

Više s weba

Pročitajte još

Image
24. SIJEČNJA

Stiže nova kovanica eura. Na sebi ima gromadu od 110 metara, puštaju 30 milijuna primjeraka

Više s weba