velika vrijednost

Ispred zagrebačkog HNK-a skupili se oldtimeri: 'U zadnje vrijeme su im cijene dosta narasle'

18.4.2022. u 22:00/ Matija Mlinarić

Zvuk ovakvih automobila, a još više njihov izgled dovoljni su da oko njih nastane prava gužva

Vrijednost im je neprocjenjiva, barem tako kažu njihovi vlasnici, koji ih maze i paze. Zimi ih drže u garaži, a u proljeće ponosno pokazuju. Riječ je, naravno, o oldtimerima.

A oni su ispred zagrebačkog HNK privukli mnoštvo zainteresiranih. Bilo je tu svega, od Buicka, Heetwooda, Porschea, pa do onih automobila koji se i danas, doduše sve rjeđe, vide na prometnicama, poput Yuga ili Fiće. 

Zvuk ovakvih automobila, a još više njihov izgled dovoljni su da oko njih nastane prava gužva. Oldtimere ne može si priuštiti svatko. Jedan od vrednijih je Buick iz 1954. godine. 

''Možda vrijedi i 50 tisuća eura. No to ništa ne znače koliko znači zadovoljstvo ovog jednog druženja, upoznavanja novih ljudi i stvaranja novih kontakata'', rekao je Duško Didi, vlasnik oldtimera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedan je i Cadilac Fleetwood iz 1960. koji izgleda kao da je došao iz tvornice, sve zahvaljući pažljivom održavanju. 

Image
starije osobe

Nesvakidašnja promenta nesreća: 91-godišnjak oduzeo prednost 98-godišnjaku, nastradao i auto 76-godišnjaka

Image
starije osobe

Nesvakidašnja promenta nesreća: 91-godišnjak oduzeo prednost 98-godišnjaku, nastradao i auto 76-godišnjaka

''Vjerujem da u ovom stanju vrijedi između 30 i 35 tisuća eura. U principu iz godine u godinu se konstantno ulaže jer se redovito vozi. S obzirom na to, godišnja ulaganja su 7 do 8 tisuća eura'', pojasnio je vlasnik oldtimera Tomislav Gmajnić

Upravo se čita

Image
policija istražuje

Lovca ubio vlastiti pas? Išli u lov pa nastradao prilikom spremanja opreme

Većina građana o ovakvim automobilima može tek maštati, no nekad je i to dovoljno. 

''30-40 godina stari auti, za mene je to sve novo. Dobar dio sam i vozio tih auta, ali ovaj dio, moram priznati da Buicka ili tako nešto, čovjek bi poželio kad bi za to imao mogućnosti'', izjavio je Darko iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najviše mi se sviđa Porsche zato što se mojoj kćeri najviše sviđa Porsche. Pa onda dijelimo mišljenje. Svi su mi prekrasni i ovo mi je stvarno uljepšalo dan'', komentirala je Alida iz Zagreba.

''Pa to je sigurno SL Pagoda (Mercedes). To košta 100 i nešto tisuća eura. Dobro, ovisi o motoru i stanju, ali ovi su sigurno preko 100 tisuća eura'', rekao je Tino iz Zagreba.

Za neke automobile poput jednog Renaulta četvorke rijetko bi tko rekao da spada u oldtimere. Naime, automobil, čim navrši 30 godina spada u tu kategoriju. I njima raste cijena. 

''U zadnje vrijeme su im cijene dosta narasle. Pogotovo vani po Njemačkoj, Francuskoj. Recimo u ovakvom stanju vrijedi nekih 7 do 8 tisuća eura.'', kazao je Mario Gaćina Bilin, vlasnik oldtimera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A toliko danas možda vrijedi automobil star nekoliko godina koji se u ovom trenutku nalazi u vašoj garaži, Ako malo pripazite na njega, za neko vrijeme mogao bi se pojaviti na jednoj ovakvoj izložbi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
DEMOLIRANO GNIJEZDO

Kakva drama: Strahuje se da je na Klepetanovo mjesto uletio prevarant, Malena porazbijala jaja!

Više s weba