znamo odgovor

Je li ovo Falkor? Nasukano morsko čudovište liči na letećeg psa iz poznatog filma

Image
Foto: Twitter/Tumblr

Čudnovato morsko stvorenje nasukalo se na obalu američkog Mainea

21.7.2018. u 7:00/ Vijesti.hr

Čudnovato morsko stvorenje nasukalo se na obalu američkog Mainea zbog čega neki ljudi spekuliraju da je riječ o vanzemaljcu ili letećem psu iz popularnog filma iz 80-ih.

Fotografije bizarne životinje brzo su se proširile na društvenim mrežama gdje se počelo raspravljati o kojem je abnormalnom morskom biću riječ.

Dok neki govore da je riječ o izvanzemaljskom životu, drugi su primijetili sličnost s letećim psom Falkorom iz filma Beskrajna priča snimljenog 1984. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali stručnjaci za morske sisavaca iz Mainea skočili su u pomoć kako bi se identificirao leš težak skoro 300 kila. Prema njima, ovaj truli ostatk je zapravo vrsta jednog morskog psa.

Upravo se čita

Image
NEOČEKIVAN DOGAĐAJ

VIDEO Kovačić otkrio kako je zaradio 'šljivu' ispod oka koja je privukla pažnju na presici

George Burgess, znanstvenik za istraživanje morskih pasa u Floridi, stao je na kraj glasinama i dao uvjerljivo rješenje.

"Gotovo vam mogu reći što je prije nego što ga pogledam. To je golema psina", rekao je znanstvenik za Live Science.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pogledao fotografije, potvrdio je svoje pretpostavke. Rekao je da pretpostavlja da su ga nakon smrti grickali drugi morski psi.

Golema psina druga najveća vrsta riba, a može narasti do 9,7 metara i 500 tona. Nalazi u svim svjetskim oceanima s umjerenom temperaturom. Sporo se kreće i bezopasna je za ljude. Hrani se planktonom, tako da filtrira vodu. Ima anatomske prilagodbe za hranjenja filtriranjem, kao što su uvelike proširena usta i visoko razvijene škrge.

Image
Foto: Wikimedia
Image
Wikimedia

(Foto: Wikimedia)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČUDESAN POTHVAT

Prije 25 godina napustio je civilizaciju i preselio u pećinu: nećete vjerovati kad vidite što je od nje napravio!

Više s weba