OGLAS

NASA potvrdila

Još nekoliko sati dijeli nas od bliskog susreta s asteroidom: Juri brzinom od 57.000 kilometara na sat

Image

Asteroid leti prema Zemlji

Foto: Guliver/Thinkstock

Asteroid 2002 PZ39 je potencijalno opasan objekt jer prolazi blizu Zemlje, a dovoljno je velik da upali alarm

14.2.2020. u 15:38/ Vijesti.hr

NASA je potvrdila, asteroid dovoljno velik da uništi cijeli kontinent kroz seriju cunamija i požara sutra će proći blizu Zemlje, prenosi Daily express.

Asteroid je nazvan 2002 PZ39 i svrstan je u red potencijalno opasnih objekata, njegova dužina je prema procjenama oko jedan kilometar, a brzina kretanja veća od 57 tisuća kilometara na sat.


Asteroid 2002 PZ39 je potencijalno opasan objekt jer prolazi blizu Zemlje, a dovoljno je velik da upali alarm. Potencijalno opasnim objektima smatraju se asteroidi veći od 150 metara i koji prolaze unutar sedam i pol milijuna kilometara od Zemlje.

VEZANE VIJESTI:

"Ako bi objekt veći od 25 metara, a manji od jednog kilometra, pogodio Zemlju, vjerojatno bi prouzročio samo lokalnu štetu na području udara. Svako veće nebesko tijelo, obujma od jednog do dva kilometra, moglo bi, međutim, imati i globalne efekte“, navodi NASA.

Budući da putanje asteroida često prelaze u orbitu našeg planeta, postoji mala vjerojatnost da bi mogli udariti u Zemlju u budućnosti.

"Čini se da je razborito uložiti napore ka otkrivanju i proučavanju tih objekata, karakterizaciji njihovih veličina, sastava i struktura te budnom praćenju budućih putanja", tvrde iz NASA-e.


Također, dodali su da nitko ne bi trebao biti zabrinut jer su šanse za udar minimalne. Trenutno ne postoji poznati asteroid koji se kreće direktno prema Zemlji. Nakon što će zaobići Zemlju, Asteroid 2002 PZ39 nastavit će svoj put Sunčevim sustavom i krenuti prema Veneri piše Daily express.

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČESTITKE

Rodila Lana Jurčević: Nakon komplikacija u trudnoći, stigle divne vijesti


Više s weba