velika novost

Laser tag: Igra slična paintballu koja je vani već odavno popularna konačno stigla i u Hrvatsku

29.1.2020. u 16:00/ Matija Mlinarić

Dodatan doživljaj igri daju osvijetljeni prslucima i UV reflektori

U potrazi za zabavom, sada je novo odredište bojište laserima. To je ostvarenje sna svakog ljubitelja znanstvene fantastike. Dramatična glazba, magla na napuštenom svemirskom brodu i neprijatelji sa svih strana naoružani laserima, scena je to koja neodoljivo podsjeća na Zvjezdane staze. No, umjesto glumaca, u ovoj borbi našlo se 12 studenata koji nisu požalili zbog provedenog vremena u ovoj areni.

Laser pogađa protivnički prsluk

''Jako društvena igra, pogotovo ako imaš nekakvu ekipu koja se zna pa se može organizirati. Zanimljivo, uzbudljivo i adrenalinski'', kazao je student Ivan Gađić.

Igra je ovo koja je najsličnija paintballu. No umjesto pištolja s bojom, tu je onaj laserski s kojim se gađa protivnički prsluk, ali i ostale mete.

''Igra se sa prslukom i puškom koja ispaljuje infracrvene zrake koje računalo onda registrira pomoću senzora koji se nalaze na pištolju, odnosno prsluku. Računalo potom vodi svu tu evidenciju zbrojenih bodova'', kazao je Mario Belužić, voditelj laser taga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laser tag je igra koja je '80-tih godina postala popularna vani, no kao i sve ostalo u Hrvatsku je stigla nešto kasnije. Kako je idealna i za mlade i za stare sigurno će postati hit. Najbolja zabava zagarantirana je u ekipnim borbama, 3 na 3, 6 na 6, pa čak i 10 na 10 kada se igrači rasprše po labirintu. Dodatan doživljaj daju osvijetljeni prslucima i UV reflektori.

''Jako sam bila uzbuđena prvo kad smo krenuli jer je ovo nešto nesvakidašnje, bilo mi je jako zanimljivo iako je moja ekipa izgubila, ali sigurno kad bi više igrali, uhodali bi se i pobijedili'', izjavila je studentica Antonija Radoš.

Upravo se čita

Image
u 70. godini

U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Pao s viljuškara, a potom mu zatajilo srce

No, posjetiteljima na kraju i nije bitno jesu li pobijedili ili izgubili, najvažnija je zabava i upravo zbog toga svi oni koji se jednom okušaju u laser tagu, ubrzo se vrate po još.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zanimljivi zaključci

Rezultati istraživanja britanskih znanstvenika: vegetarijanci dvostruko skloniji depresiji od mesojeda

Više s weba