sretna obitelj

Mali Vid se požurio i na svijet došao u automobilu. RTL s tatom: 'Bio je to miks emocija, panike i žurbe'

27.9.2022. u 7:45/ Matea Klišanin

Imali su nedoumice oko mjesta rođenja

Dobra priča s Banovine. Prije nepunih mjesec dana rodio se mali Vid iz Topuskog. No, na svijet je došao u automobilu, na putu do sisačke bolnice. Iako je bilo rano i hladno jutro, sve je dobro prošlo.

Nema ni mjesec dana, a već je najpoznatija beba u Topuskom. 3.rujna Vid se požurio pa se rodio u autu.

"Deset minuta prije nego se rodio mi je puknuo vodenjak i nastavili smo se voziti još i onda u jednom trenutku sam osjetila glavicu da je porod počeo i rekla sam suprugu da stane, da nećemo izdržati", kazala je Mihaela Zgurić, Vidova majka.

Toliko brzo da ni hitnu nisu dočekali. Po mrklom mraku, na cesti u 3.35 ujutro rodilo im se treće dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na izlasku iz mjesta Župić, kod skretanja za Mokrice i Nebojan tu smo stali i tu je porod bio završen. Tu je bio miks emocije i malo panike i žurbe i kako će sve biti, ali kažem nije prvo dijete, malkice smo bili skoncentriraniji", ispričao je Mladen Zgurić, Vidov tata.

Mladen se brzo snašao i utoplio bebu, a mama je smogla snage i uspjela mobitelom slikati dok su se vozili prema sisačkoj bolnici, gdje ih je dočekala Mihaelina ginekologinja.

Upravo se čita

Image
prepoznatljivo izdanje

Nakon suše Modro jezero ponovno se puni vodom! 'Ako nisi vidio Imotski, nisi vidio ništa'

Image
Krenula čistka u Banovini

'Tako drže jednu fotelju godinama, pa dok dur dur': Radio dva mjeseca, ostatak bio na bolovanju, porodiljnom...

Image
Krenula čistka u Banovini

'Tako drže jednu fotelju godinama, pa dok dur dur': Radio dva mjeseca, ostatak bio na bolovanju, porodiljnom...

"Mi smo dočekali Mihaelicu i njenog sina u bolnici, cijela ekipa ga je dočekala, s već završenim porodom, ostala je posteljica i nije podvezana pupkovina, ali dočekali smo ih s veseljem, jer su odradili onaj veći dio posla na putu. Muž se dobro snašao, sve se to dobro završilo, sretni smo zbog toga, jer nije uvijek tako", poručila je Sanda Žižak Galijan, ginekologinja.

Sretni su i roditelji, jer je sve prošlo u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak nisam bila zabrinuta nekako, to mi je sad došlo, dolazi što je moglo biti, ali tad baš uzbuđenje i sreća i sve. Vidjela sam da je sve u redu pa valjda nije bilo mjesta za brigu", tvrdi Mihaela.

Oko mjesta rođenja imali su nedoumice.

"Tu je bilo malo razgovora s matičnim, što će se pisati, koje je mjesto, ali pošto smo već bili na putu za Sisak, piše mjesto rođenja Sisak", kazao je Mladen.

A nakon što se rodio, tata tek tada nije oka sklopio jer u Topuskom po čijem je svecu zaštitniku dječak dobio ime, slavilo se do kasno u noć. Jer Vid još ne zna, ali mami i tati priredio je dan za pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
znanstveno potvrđeno

Čimpanze genijalci: pokazuju mentalne sposobnosti za planiranjem, a znaju i kuhati!

Više s weba