evo nekoliko savjeta

Maske za lice bile su spasonosne u pandemiji, ali sa sobom su donijele novi problem zbog kojeg je nastao i poseban izraz

Image
Foto: Shutterstock

Maska za lice ipak stvara nešto što je od početka pandemije svima zadalo puno problema

12.9.2021. u 8:00/ RTL Vijesti

Možda ste mislili da će maske za lice uskoro postati stvar prošlosti, no čini se da to nije tako. Osim toga da će se svakako nositi još neko vrijeme, posebice uzevši u obzir širenje mutiranih varijanti koronavirusa, s maskama dolazi nešto drugo, a toliko je zastupljeno da je skovan i novi izraz - maskne, piše Wired.

Akne zadaju probleme, ne samo tinejdžerima, nego sve više i odraslima, a one su se samo pogoršale zbog pandemije koronavirusa i nošenja maski za lice.

Image
membrana SARS-CoV-2 pukne

Stvorili masku koja neutralizira covid-19? Tvrde da se može ponovno koristiti i prati do 10 puta

Image
membrana SARS-CoV-2 pukne

Stvorili masku koja neutralizira covid-19? Tvrde da se može ponovno koristiti i prati do 10 puta

Nekoliko mogućih uzroka

Iako akne znaju biti iritantne, to ipak ne znači da biste trebali prestati nositi masku. Ako tretirate svoje lice na pravi način i redovito čistite, odnosno, mijenjate svoje maske, ne biste trebali imati previše problema.

Nekoliko je mogućih uzroka maskni: neredovito mijenjanje/čišćenje maski, s druge strane, korištenje prejakih deterdženata za pranje, iritacija/osjetljivost na materijal od kojeg je maska napravljena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su savjeti

Maske zadržavaju slinu i kapljice koje raspršujemo kihanjem, disanjem, kašljanjem i pričanjem i tako sprječavaju potencijalnu zarazu Covidom-19. No, zbog toga se bakterije zadržavaju u predjelu čeljusti i brade.

''Na taj način zbog maske nastaje pogodna okolina za bakterije koje uzrokuju akne'', rekao je dr. Dylan Mustapich za Wired.

Upravo se čita

Image
I KAZALIŠTA, BAZENI...

Zbog skupe struje u Mađarskoj se gase svjetla, zatvaraju knjižnice, stadioni...

Stoga stručnjaci savjetuju da se maske peru što je više moguće s blagim deterdžentom ili da se uloži u jednokratne maske.

Za one koji se šminkaju, savjetuju da se šminka izbjegava na dijelovima lica koje prekriva maska. Isto tako, dobro je oprati lice i prije, ali i poslije nošenja maske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
preuzeti nadogradnju

Budite oprezni! Chrome ima opasan bug koji koriste hakeri

Više s weba