prepoznatljivo izdanje

Nakon suše Modro jezero ponovno se puni vodom! 'Ako nisi vidio Imotski, nisi vidio ništa'

27.11.2022. u 20:15/ Rade Županović

Koncem kolovoza imotske kupače i plivače zamijenili su imotski nogometaši, a sredinom listopada na dnu jezera odigrana je i tradicionalna utakmica Vilenjaka i Vukodlaka

Atrakcija je i kad presuši, ali Imoćani ga baš kao i njihovi gosti više vole kad je ispunjen vodom. Nakon tri mjeseca, od kada je Modro jezero presušilo, dva najveća vrela proradila su jučer u zoru, pa će zaštićeni spomenik prirode uskoro poprimiti svoje prepoznatljivo izdanje.

Dalmatinsko čudo prirode, simbol Imotske krajine, Modro jezero, opet je oživjelo. Nakon obilnih kiša, krški biser, polako se puni vodom. U posljednja 24 sata, razina je narasla za pola metra.

"Pa mislim da bi to do kraja sljedećega tjedna već bilo negdje oko osam, devet metara, jer je dosta te količine vode palo. Možda tamo do Božića da bi to bilo ono pravo jezero", kazao je Braco Ćosić iz Imotskog.

Pravom jezeru, nadao se i mladi bračni par iz Sarajeva. Na proputovanju Dalmacijom, put ih je naveo u Imotski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovog puta nema jezera. Voda se tek puni tako da morat ćemo doći drugi put da vidimo jezero u fullu", poručuje Dario Droca iz Sarajeva.

Image
Sze Yat Lung

Najpoznatiji imotski Kinez zbog ustaštva izgnan iz Hrvatske, a sada je opet u zemlji: Javio se iz Trogira, nazvao ga gradom komunista

Image
Sze Yat Lung

Najpoznatiji imotski Kinez zbog ustaštva izgnan iz Hrvatske, a sada je opet u zemlji: Javio se iz Trogira, nazvao ga gradom komunista

A bilo je godina, sjećaju se stariji kada je razina vode toliko rasla da se skoro prelijevala preko rubova krške vrtače.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

"61 i druge čak, skoro bi falilo nekoliko metara, ali evo vidiš danas niti zime, niti kiše, što ja znam, puno je se toga promijenilo", kaže Željko Bago iz Imotskog.

Prije tri mjeseca jezero je počelo presušivati. Koncem kolovoza imotske kupače i plivače zamijenili su imotski nogometaši, a sredinom listopada na dnu jezera odigrana je i tradicionalna utakmica Vilenjaka i Vukodlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je riječ o jedinstvenom fenomenu i Imoćani i njihovi gosti čini se ipak više vole vidjeti jezero u svom pravom izdanju. Puno vode.

"Jezero je ipak atrakcija. Lijepo je vidjeti i nogometaše kada igraju, ali jezero je bolje", tvrdi Vedrana Duplančić Frana iz Splita.

"Čuo sam i čitao sam o tim poznatim igrama, Imotski je poznat. Možeš ići po cijelome svijetu ali ako nisi vidio Imotski nisi vidio ništa", poručuje Vjeran Duplančić iz Australije.

Imotski i njegovo čudo prirode svakako vrijedi vidjeti, s vodom ili bez nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nije što je nekad bilo

Ni Crkva više nije što je nekad bila: Neki vjernici plaćaju milodare aplikacijom, a Papa je influencer

Više s weba