napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Image
Foto: Shutterstock

Ranije je bilo važno staviti mobitel na zrakoplovni način rada zbog nedovoljnog znanja o utjecaju mobitela na zrakoplove

3.12.2022. u 9:43/ Hina

Putnici zrakoplova unutar Europske unije od iduće godine moći će u potpunosti koristiti svoje telefone tijekom leta, prenosi BBC. Europska komisija odlučila je da zrakoplovne tvrtke mogu ponuditi 5G tehnologiju u zrakoplovima, uz sporiju upotrebu mobilnih podataka.

To znači da putnici tijekom leta više neće morati staviti svoj telefon na zrakoplovni način rada, iako i dalje nije jasno kako će se ova odluka implementirati, naglašava BBC.

Rok za članice da učine dostupnima 5G određen je za 30. lipanj iduće godine.  To znači da će putnici moći koristiti sve značajke svog telefona tijekom leta, poput poziva, ali i aplikacija za streaming glazbe i videa. 

Image
katastrofa za okoliš

Najveći svjetski zagađivači okoliša svjetske su zvijezde i njihovi privatni avioni. Evo tko je prvi na listi..

Image
katastrofa za okoliš

Najveći svjetski zagađivači okoliša svjetske su zvijezde i njihovi privatni avioni. Evo tko je prvi na listi..

Thierry Breton, povjerenik EU za unutarnje tržište, rekao je da će ovaj plan "ljudima omogućiti inovativne usluge" i pomoći europskim tvrtkama da ekonomski rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nebo više nije granica kada su u pitanju mogućnosti koje nudi superbrza povezivost velikog kapaciteta", rekao je, a prenosi BBC. 

Dai Whittingham, izvršni direktor britanskog odbora za sigurnost letenja, rekao je kako je stavljanje mobitela na zrakoplovni način rada ranije bio važan zbog nedovoljnog znanja o utjecaju mobitela na zrakoplove.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Dodao je da 5G mreža u Europi djeluje na frekvencijama koje ne ometaju let. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAKVA PRIČA

Nogometnom talentu se preko noći okrenula karijera: Postao je princ! Evo što je naslijedio

Više s weba