kao iz filma

Nizozemac traži oca Hrvata! Majku je upoznao 60-ih godina, bio je konobar u dubrovačkom hotelu, zove se Gojko

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kako bi pronašao oca za kojeg smatra da ima 80 godina, dolazi i u Dubrovnik

26.9.2022. u 11:35/ rtl.hr

Nizozemac se obratio portalu Total Croatia News za pomoć kako bi pronašao oca Hrvata kojeg je njegova majka upoznala tijekom ljetovanja. Nada se da će mu netko pomoći pronaći oca koji, prema njegovoj procjeni, sada ima oko 80 godina.

Sve što ima od oca je jedna mutna fotografija, a zna i da je 1966. godine radio kao konobar u hotelu Bellevue u Dubrovniku. Romansu svojih roditelja opisao je u pismu.

"Mama je bila na ljetovanju u Dubrovniku 1966. i 1967. godine. Prve godine otišla je u hotel Bellevue, a sljedeće se godine vratila u Dubrovnik, ali u drugi hotel, u kojem je ponovno srela konobara iz hotela Bellevue. Hodali su tijekom njezina ljetovanja, pa je jedan i jedan nakon devet mjeseci postalo tri. Pokušala je doći do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Nije jasno je li on ikad dobio njezinu poruku i je li doznao za moje postojanje’’, napisao je Nizozemac.

Image
u rimu

Gladni turist sjeo na rub fontane i jeo, no to ga je skupo koštalo. Kažnjen je s čak 450 eura!

Image
u rimu

Gladni turist sjeo na rub fontane i jeo, no to ga je skupo koštalo. Kažnjen je s čak 450 eura!

''U prošlosti sam poduzeo neke radnje kako bih pronašao svog oca. Napisao sam mail hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju. Prošlog sam mjeseca pokušao stupiti u kontakt s nekim tko bi mi mogao pomoći. Važno je, naravno, njegovo ime. To je pomalo problem. Nikad nije napisao svoje ime, tako da od majke znam samo kako se ono izgovara: Gojko Smilonic’’, dodaje Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On nije uspio pronaći nikoga s tim imenom, a najbliža postojeća imena su, navodi, Smiljanić ili Smilović. Zaključio je kako u potragu za ocem kreće i uživo jer 29. rujna dolazi u Dubrovnik i ostaje dva tjedna.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Procedura žurne putovnice

Kako izvaditi putovnicu po žurnom postupku

Više s weba