'UVIJEK JE DOBRODOŠLA'

Politički triler u Dubrovniku zbog mačke: Situacija je izazvala toliku buru da ju je posjetio i gradonačelnik

Image
Foto: RTL

'Nitko nema ništa protiv mačaka', poručuju iz Dubrovačkih muzeja

31.3.2022. u 19:14/ Jelena Pajić

Pomutnja u Dubrovniku zbog jedne 17-godišnjakinje, na četiri noge - mačke. Anastazija po cijele dane spava, najslađe pred Kneževim dvorom. Raskošno zdanje koje je nedavno dobila netko je uklonio i izazvao negodovanje mnogih.

''Ovo je bezdušna situacija, jako zla jer mržnja prevladava, ne u našem gradu nego na cijeloj ovoj našoj planeti'', komentirala je Katarina Uremović iz Dubrovnika.

Toliko je bure ova situacija izazvala da je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Anastaziju osobno obišao. I objavio status na društvenim mrežama.

''Mi smo grad koji je prijatelj životinja i grad koji je oduvijek živio u jednoj sinergiji i sa mačkama i sa golubovima, itd. Nismo nikad gradili golubinjak jer nije trebalo, naši golubovi slobodno lete'', izjavio je Franković.

Image
IZGUBILA DOM

Dubrovčani stali u obranu mačke beskućnice koja 18 godina boravi u centru grada. Muzejima srušili ocjenu: 'Sramite se, primitivci'

Image
IZGUBILA DOM

Dubrovčani stali u obranu mačke beskućnice koja 18 godina boravi u centru grada. Muzejima srušili ocjenu: 'Sramite se, primitivci'

Anastazija i njezino dlakavo društvo uvijek su dobrodošli oko Kneževa dvora, nitko nema ništa protiv mačaka - poručuju iz Dubrovačkih muzeja, ali kućicama nije mjesto na spomeniku kulture, pod zaštitom UNESCO-a.

Treba kazati i da je u povijesnoj jezgri zabranjeno postavljanje skloništa ili hranilišta za životinje te da je svih ovih okolnosti svakako svjestan i gospar koji je kućicu postavio budući da je pri postavljanju istaknuo kako za nju nema dozvolu te je spreman platiti kaznu.

Prozvanom graditelju mačje vile, pak, nikako nije jasno zašto njegov graditeljski pothvat nije primjeren.

''Sve je krenulo onoga trenutka kad su ovu kućicu koja je bila, koju su oni postavili, naprasno makli. Zato što se pojavio netko, Mickey Mouse, i to je prijavio ne znam kome, dubrovačkom oku'', rekao je Srđan Kero, graditelj kućice.

Naganjanje i natezanje kao iz crtića o Tomu i Jerryju. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Užasno glupi vicevi od kojih ćete dobiti upalu smjehuljka, ali samo ako imate specifičan smisao za humor

Više s weba