brišu statusne simbole

Ove tenisice možda neće promijeniti svijet, ali svijest hoće: djeca iz Velike Gorice u školu u startasicama

21.6.2016. u 18:29/ Željka Felbar

Djeca iz osnovne škole u Velikoj Gorici odlučila su da u sljedeću školsku godinu ulaze u Starstasicama. Tako pomažu obnovi Vukovara i hrvatskog gospodarstva, ali i brišu statusne simbole

Škola je završila, ali njihovo druženje u klupama još nije. Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice i njihovi roditelji ponovno su došli u svoj razred jer su nam željeli ispričati priču o jednoj posebnoj akciji na koju su ponosni. 

"Ravnateljica škole gospođa Snježana Pavić meni kao predsjedniku Vijeća roditelja proslijedila jednu informaciju, znači jednu akciju koju su u originalu započeli nastavnice u jednoj vukovarskoj školi", rekao je Saša Mikulčić, predsjednik Vijeća roditelja.

A u njoj bi učenici od nove školske godine trebali svi nositi jednake tenisice, popularne Startasice tvrtke Borovo. 

Inače tenisice često predstavljaju statusni simbol roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moga su prijatelja tako rugali. Rugali su mu se i govorili su mu da ima ružne tenisice jer su bile crvene boje", rekao je učenik 4. razreda Leon Jandriš.

Ovi osnovnoškolci položili su najvažniji test školovanja, ali i života. 

Upravo se čita

Image
ZA DANAS

Iz lockdowna u Kini javila se Hrvatica: 'Testiramo se svako jutro, upozore ako si bez maske'

"Meni je on važan kakav je prijatelj i kakav mu je karakter, to je meni važno. Nije važno kako je on obučen", rekla je Vinka Matić, učenica 4. razreda.

Nakon njih, u akciju se uključilo još desetak škola. Za one koji neće moći platiti stotinjak kuna za nove Startasice, grad je pripremio subvenciju od 20 tisuća kuna. Sve ovo najviše je dirnulo mamu Brigitu koja je Vukovarka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Borovu je prije rata radilo više od 20 tisuća ljudi, danas tek tisuću. Uz ovakvu mladost i mudrost, radnici će još dugo imati posla.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PO PRVI PUT

Brojem milijardera premašili SAD: u Kini živi čak 596 najbogatijih ljudi na svijetu

Više s weba