bijeg s platforme

Ovo sigurno nisu očekivali! WhatsApp izgubio milijune korisnika, a evo i zašto

Image
Foto: Pixabay

Zamisao je bila pokrenuti kampanju s ciljem ograničenja štete da bi se korisnicima pojasnila priroda izmjena

25.1.2021. u 12:33/ Hina

Zbog vrlo lošeg pojašnjenja procesa ažuriranja uvjeta korištenja, milijuni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama. 

Čini se da je napuštanje platforme bilo toliko masovno da je WhatsApp bio primoran odgoditi primjenu novih uvjeta, prvobitno zakazanih za 8.veljače na 15. svibnja, prenosi Guardian. 

Zamisao je bila pokrenuti kampanju s ciljem ograničenja štete da bi se korisnicima pojasnila priroda izmjena.

U prva tri tjedna siječnja, platforma za razmjenu poruka Signal širom svijeta je stekla 7,5 milijuna novih korisnika, a Telegram je dobio 25 milijuna novih korisnika, dok je WhatsApp 12. siječnja pao s osmog na 23 mjesto najviše preuzimanih aplikacija u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasuprot tomu, po podacima koje prati analitička tvrtka App Annie, Signal 6. siječnja nije bio ni među prvih tisuću najpreuzimanijih aplikacija u Velikoj Britaniji, no do 9. siječnja postao je najpreuzimanija aplikacija u zemlji.

Niamh Sweeney, direktorica javnih politika WhatsAppa za Europu, Bliski Istok i Afriku, odboru za unutarnje poslove je rekla kako vjeruje da je egzodus povezan s ažuriranjem uvjeta usluge tvrtke.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Pojasnila je da je ažuriranje trebalo omogućiti dvije stvari: novi skup značajki povezanih s poslovnim porukama te pružiti veću transparentnost kada su posrijedi postojeće politike privatnosti.

"Željeli bismo razjasniti da ažuriranje ni na koji način neće utjecati na privatnost razmjene poruka s prijateljima i članovima obitelji", izvijestili su iz tvrtke WhatsApp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
DEMOLIRANO GNIJEZDO

Kakva drama: Strahuje se da je na Klepetanovo mjesto uletio prevarant, Malena porazbijala jaja!

Više s weba