tri kategorije

Ovo su nove cijene karata za Žičaru Sljeme: Neki će od ponedjeljaka za vožnju morati platiti dosta više

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

U nedjelju, 1. svibnja završava razdoblje promotivnih cijena karata za vožnju sljemenskom žičarom

29.4.2022. u 12:13/ RTL Vijesti

Od ponedjeljka, 2. svibnja primjenjivat će se cjenik karata za vožnju Žičarom Sljeme koji je predstavljen uoči otvorenja u veljači. 

U prvom, promotivnom razdoblju bile su akcijske cijene za sve kategorije građana, a od ponedjeljka će biti formirane u tri kategorije. Najbolje će proći građani Zagreba koji imaju pretplatnu kartu ZET-a s mjesečnim ili godišnjim kuponom, a cijene karata ostaju za njih iste kao i tijekom promotivnog razdoblja. 

Nešto veća cijena vrijedi za stanovnike Zagreba koji nemaju pretplatnu kartu ZET-a, dok će ostalim korisnicima biti dostupne karte po punoj cijeni.

Tri kategorije 

U prvoj kategoriji su oni koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz ZET-a, za njih će vrijediti cijene kao i za vrijeme promotivnog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj kategoriji su osobe koje u Zagrebu plaćaju porez i prirez. Za odrasle osobe jedan smjer bit će 40 kuna, a povratna karta 70 kuna. Mladima i starijima cijena jednosmjerne karte bit će 25, a povratne 40, dok će za djecu do 14 godina i osobe s invaliditetom biti besplatna.

Za treću kategoriju su predviđene najviše cijene karata, a to su svi koji nemaju mjesečni pokaz niti plaćaju prirez u Zagrebu. Odrasle osobe platit će 75 kuna jedan smjer i 125 kuna povratnu kartu, za mlade i starije cijena će biti 50 za jedan odnosno 75 kuna za dva smjera, a za djecu i invalide 20 odnosno 30 kuna. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Više s weba

Pročitajte još

Image
'besprijekoran i nakon 20 godina'

VIDEO Pahor prodaje Renault 4 u dobrotvorne svrhe. Objavio oglas, snimljen u vožnji

Više s weba