Da, djeluje i na njih

Policija u Indiji: 'Štakori nam pojeli 200 kg kanabisa!' Nije prvi put. A piju i alkohol

Image
Foto: Shutterstock

Već se događalo da im, kako tvrde, pojedu stotine kilograma 'trave', a jednom su i 'popili nekoliko stotina litara alkohola'

24.11.2022. u 12:30/ Hina

Policija u Indiji okrivila je štakore za uništavanje gotovo 200 kilograma kanabisa koji su ranije zaplijenili dilerima i čuvali u prostorima policijske postaje. "Štakori su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih”, konstatirao je sud u državi Uttar Pradesh.

Sud je od policije zatražio da se zaplijenjena droga pokaže kao dokaz, a sudac Sanjay Chaudhary naveo je čak tri slučaja u kojima su glodavci uništili zaplijenjenu marihuanu. Radilo se o zalihama koje su na sudu trebale poslužiti kao dokaz u slučajevima trgovine drogom.

Image
legalizacija marihuane

Hoće li se Hrvatska ugledati u Njemačku, Maltu i Kanadu i dozvoliti pušenje trave?

Image
legalizacija marihuane

Hoće li se Hrvatska ugledati u Njemačku, Maltu i Kanadu i dozvoliti pušenje trave?

U jednom od naloga, kada je sud od policije tražio da pokaže zaplijenjenu drogu, navedeno je da su 195 kilograma kanabisa oglodali štakori. U drugom slučaju, u kojemu se radilo o 386 kg droge, policija je podnijela izvješće u kojemu stoji da su "nešto" kanabisa "pojeli štakori".

Sudac Chaudhary je rekao da je oko 700 kg marihuane koju je zaplijenila policija bilo čuvano u skladištima policijskih postaja u okrugu Mathura te da je sva droga bila "u opasnosti od štakora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da policija nije stručna za rješavanje ovog specifičnog problema te je savjetovao da se zaplijenjena droga od "neustrašivih glodavaca" ubuduće zaštiti tako da se, umjesto da se i dalje čuva u policijskim skladištima, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim tvrtkama, a da prihod ide u državni proračun.

Indijski mediji podsjećaju da je godine 2018. osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. No stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju, rekavši da životinje "teško mogu zamijeniti drogu za hranu" i da bi u tom slučaju u skladištima bilo puno uginulih glodavaca.

Upravo se čita

Image
tinejdžeri na mrežama

Zašto se vrijeme na društvenim mrežama dovodi u vezu s depresijom i manjkom socijalnih vještina?

Studija iz 2019. pokazala je da laboratorijski miševi, nakon konzumiranja tijesta s kanabisom, "postaju manje aktivni, a tjelesna temperatura im se smanji".

Godine 2017. policija u istočnoj saveznoj državi Bihar okrivila je štakore za konzumiranje više tisuća litara zaplijenjenog alkohola, godinu dana nakon što je ta država zabranila prodaju i konzumaciju alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZ PERA REPORTERA

Ružica Đukić: 'Oni koji nemaju oslonac, u nama vide ruke koje će ih voditi dok su im koraci slabi'

Više s weba