ljubav prema umjetnosti

Priča o uspješnim Hrvatima: Jedan nastupa na njujorškoj pozornici, a drugi će odlučivati o Zlatnim globusima

3.10.2022. u 8:30/ Jelena Pajić

Jedan je u glazbi, drugi u filmu

Jeste li znali da je jedan Karlovčanin prošlog četvrtka nastupio na pozornici uvažene Metropolitan opere. I da je jedan hrvatski filmski kritičar ušao u žiri koji će odlučivati o dobitnicima 80.-ih Zlatnih globusa? Kako se osjećaju i što ih sad čeka?

Karlovčanin Goran Jurić u četvrtak je nastupio na jednoj od najpoznatijih kazališnih pozornica.

"Spremam se na pozornicu, eto, moj debi u Metropolitan operi u New Yorku, uzbuđenje bome na maksimumu", kazao je Goran Jurić, operni pjevač.

A Daniel je hrvatski filmski kritičar koji će odlučivati o 80.-im Zlatnim globusima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovornost je ogromna pogotovo zato što to nije kao Američka akademija koja glasa za Oscare gdje imate nekoliko tisuća, desetaka tisuća ljudi. Ovdje imate 300 ljudi, od kojih je 100 tih novih, u koje sam i ja uvršten. I to je to", poručio je Daniel Rafaelić, filmski kritičar.

Godine proučavanja i recenziranja filmova, jedna prijava, nekoliko krugova odabira i osam mjeseci kasnije stigla je potvrda – "Primamo vas".

Upravo se čita

Image
UPALITE ZABAVU

Vaši omiljeni likovi i glumci preselili su na novu i atraktivniju PLAY platformu! Kliknite 'play' i istražite novosti

Image
TALENTIRANA 14-GODIŠNJAKINJA

VIDEO Nakon ulaska u finale prestižnog natjecanja, oglasila se Ema Donev: 'Iznimno sam zahvalna, držite mi fige'

Image
TALENTIRANA 14-GODIŠNJAKINJA

VIDEO Nakon ulaska u finale prestižnog natjecanja, oglasila se Ema Donev: 'Iznimno sam zahvalna, držite mi fige'

"U jednom trenutku će doći lista nominacija i onda će se od nas tražiti da glasamo, dakle. 80. su Zlatni globusi, okrugli, Hrvatska je zemlja koja ima Zlatni globus, dobila ga je ’59. za "Cestu dugu godinu dana". Dakle, imamo jednu jako veliku tradiciju koja je povezana s tom nagradom i drago mi je da se ta nagrada vraća na najvišoj razini", tvrdi Rafaelić.

Vratimo se Goranu koji je do njujorške pozornice stigao zahvaljujući ulozi svećenika u operi "Lady Macbeth Mcenskog okruga". I sad će ju u Velikoj jabuci izvoditi sljedećih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Metropolitan je u karijeri jako bitna točka i svi smo mi jako uzbuđeni prije nastupa u bilo kojem kazalištu, a kamo li ovdje zato što želimo da to dobro bude, da publika bude zadovoljna", kazao je Jurić.

Na europskoj opernoj sceni Goran pjeva već 15 godina. Šest sezona kao solist bavarske državne opere u Münchenu, trenutačno već 5. sezonu u državnoj operi Stuttgarta.

Jedan je u glazbi, drugi u filmu. Bave se različitim umjetnostima, ali veže ih jedno - posao koji rade im je ujedno i velika ljubav.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SMRT ODVEO CIJELU OBITELJ

Nadamo se da nakon što pogledate ovaj video više nikad nećete divljati za volanom!

Više s weba