park prirode kopački rit

Prizori iz Baranje u koje ćete se zaljubiti: Naš prirodni biser proširio ponudu, pogledajte što vas čeka

3.4.2019. u 19:00/ Tin Kovačić

U prekrasnoj prirodi moći ćete dobro pojesti, popiti i uživati u drvenim vinskim podrumima

Počela je turistička sezona u Parku prirode Kopački rit! Stručnjaci predviđaju da će biti nikad bogatija životinjskim i biljnim vrstama. Stoga se proširila i ponuda u ovom hrvatskom prirodnom biseru, pa ćete u prekrasnoj prirodi moći dobro pojesti, ali i popiti u drevnim vinskim podrumima. 

Nakon vožnje brodom prekrasnim Kopačkim ritom, posjetitelji su puni impresija. Početak sezone u parku prirode počeo je, s biološkog aspekta – idealno. 

"Došao je jedan vodeni val koji je popunio naše kapacitete. Dakle, mnoštvo ptica, mnoštvo selica se vratilo u naše krajeve", kazao nam je ravnatelj PP "Kopački rit" Tomislav Bogdanović.

A zbog snijega u Alpama stiže još jedan vodeni val. No to ne predstavlja problem. Naprotiv jer park prirode ima dvostruku ulogu. Kopački rit prirodni je fenomen jer štiti od poplava. Višak vode iz rijeka ulijeva se u ovo poplavno područje. A kada ovdje ima vode, flora i fauna naprosto buja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će se posjetiteljima ukazati, i to u svom prirodnom okruženju, puno više životinja osim ptica i riba.

"Najviše možemo vidjeti jelene, divlje svinje i od predatora čagljeve. Žabe, zmije, kornjače... Sad su već počeli. Primijetili smo da su i kornjače i zmije počele izlaziti", priča kapetan PP "Kopački rit" Oliver Krištof.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Iako Kopački rit izgleda kao iz knjiga o Tom Sawyeru i Huckleberry Finnu i gastroljupci će naći svoje mjesto u njemu. A za cijenu jedne ulaznice, nakon vožnje brodom, uz čašu najkvalitetnijeg vina, odat će vam se enološke tajne u starim vinskim podrumima Kneževih vinograda. 

"Procijenili smo da je zapravo to jedna dobra simbioza onoga što Baranja nudi, što bi gosti svakako trebali posjetiti kada dođu u našu regiju i odlučili se za zajedničku ulaznicu koja će te posjete pojednostaviti", pojasnila je glasnogovornica vinarije Ljiljana Vajda Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tamo možete dobiti personalizirano vino s vašim imenom!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Popularni šef house scene

Najpopularniji party s Ibize stiže na EXIT: Solomun +1 na Areni uz veliki Tale of Us!

Više s weba