Sretno!

Proslavili 65. rođendan najstarije gorile na svijetu. U ZOO u Berlinu stigla je davne 1959. nakon prekooceanske avanture

Image
Foto: Zoologischer Garten Berlin/YouTube/screenshot

'Tradicionalna rođendanska torta nije mogla izostati ni ove godine. Rođendanski obrok je uvijek nešto posebno za Fatou', poručuju iz zoološkog vrta

18.4.2022. u 8:51/ Hina

Fatou, zapadna nizinska gorila za koju se vjeruje da je najstarija na svijetu, prošlog je tjedna proslavila svoj 65. rođendan u berlinskom zoološkom vrtu, prenio je CNN.

"Naša dama gorila proslavila je 65. rođendan, što je čini najstarijom gorilom na svijetu", napisao je zoološki vrt na Instagramu.

"Tradicionalna rođendanska torta nije mogla izostati ni ove godine. Rođendanski obrok je uvijek nešto posebno za Fatou", poručuju iz zoološkog vrta.

Fotografije uz objavu prikazale su ogromnog primata kako uživa u rižinoj torti ukrašenoj bobicama i voćem s brojem "65".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fatou je stigla u Berlin 1959. kada je mornar iskoristio mladu gorilu da plati svoj račun u taverni u Marseilleu u Francuskoj, nakon čega je vožena diljem Europe prije nego što ju je na kraju kupio zoološki vrt u Njemačkoj. Procjenjuje se da je u trenutku dolaska imala samo dvije godine.

Upravo se čita

Image
KRAJ NAŠE SKUPINE

Maroko slavio protiv Kanade i osvojio prvo mjesto u skupini

Godine 2019. Fatou je u Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena "najstarijom živućom gorilom u zatočeništvu" nakon što je umrla Trudy, gorila rođena 1956. 

Fatou je jedna od rijetkih životinja u berlinskom zoološkom vrtu rođena u divljini, navodi se u priopćenju. U zatočeništvu gorile obično žive do 50 godina, istaknuo je Guinness.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
dobio i kaznu

Ostao bez vozačke samo 49 minuta nakon što ju je dobio: 'Neke su stvari vječne, a neke...'

Više s weba