Podcast Inkubator

Razgovarali smo s voditeljima najgledanijeg regionalnog podcasta: 'Sve je bez cenzure i ograničenja'

13.3.2020. u 12:50/ Lada Marinović

Da su na vrhu po gledanosti, pokazuju i brojke

Uvede li se doista karantena u cijeloj zemlji, to će značiti da biste mogli imati viška vremena za stvari koje vam inače promiču. Tako vjerojatno niste znali da je među top 5 najgledanijih hrvatskih kanala na YouTubeu i jedan podcast.

Ako želite gledati oštre, strastvene razgovore bez ograda i kočnica o svim aktualnim temama s raznim gostima, onda svakako posvetite pozornost - Inkubatoru.

Obično su oni ti koji vode razgovore, ali su ovaj put zasjeli na slavni crveni kauč - kao naši gosti.

"Potpuno prirodan osjećaj, prirodan razgovor, nema ništa strano u tome", smatra radijski voditelj i glazbenik Fil Tilen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se, stalno smo ispred kamere, ne bih je ni skužio da nije ova vaša ogromna ispred mene", kaže podcaster Marko Petrak.

Tu možete čuti sve što u mainstream medijima nećete

Nekada smo slavili televiziju koja je zasjenila primarni medij - radio. A sada smo dočekali da radijska forma uđe na mala vrata ekrana i to u obliku Podcasta.   

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

"Podcast je slobodan razgovor, bez cenzure i vremenskog ograničenja", objašnjava Fil Tilen.

"Ima više vrsta podcasta, neke koje možete slušati npr. u Americi samo preko Itunesa, a mi smo videocast, odnosno nas možete i vidjeti", rekao je Petrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer Podcast Inkubator, osim što je videocast ujedno je i platforma na kojoj možete čuti sve ono što možda u mainstream medijima nećete. 

"Pokrivamo gotovo sve, trenutno smo nas četiri voditelja, govorimo i o politici, i o kulturi, i o sportu, o medijima, o marketingu", nabraja Tilen.

I tako su nakon tri godine emitiranja dočekali 400. epizodu. A da su na vrhu po gledanosti pokazuju i brojke. 

Imaju 130.000 pretplatnika. U mjesec dana skupe do šest milijuna pregleda. U ove tri godine, publika je odgledala sadržaja koji se više ne broje ni u minutama ni u satima, već u godinama - točno 1074 godine gledanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je truda i rada iza svega

"Podcast Inkubator je najgledanija podcast platforma na Balkanu, a u Hrvatskoj, tu smo iznenađujuće na četvrtome mjestu gdje se 'tučemo' sa stvarno velikim igračima. Mi smo jedina nezavisna produkcija, praktički sve ostale na vrhu su ozbiljne kompanije", objašnjava Petrak.

Ali iza velikog uspjeha, puno je truda i rada. Postoji ovdje još jedan ključni igrač koji je zadužen za vizualni identitet. 

"Ljudi ne znaju koliko posla zapravo stoji iza Podcast Inkubatora. Sam podcast traje 2-3 sata, ja dolazim sat vremena ranije pripremiti sve, tako i na kraju ostajem, a tek onda kreće montiranje satima i emisije i highlighta, sve kako bi emisija izašla na vrijeme", rekao je režiser Siniša Pašić.

Zato, ako već niste, pokušajte s ovom novom formom. Možda vas ležernost i sloboda izražavanja osvoje na prvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
dobio i kaznu

Ostao bez vozačke samo 49 minuta nakon što ju je dobio: 'Neke su stvari vječne, a neke...'

Više s weba