'NAJVAŽNIJE PALENTOLOŠKO OTKRIĆE'

Rudar u Kanadi tražio zlato, a na kraju pronašao mamuticu staru 35.000 godina: 'Nevjerojatno je koliko je očuvana'

Image
Foto: Screenshot Twitter Prof Dan Shugar

Vjeruje se da je vunasta mamutica bila stara nešto više od mjesec dana kad je uginula. Duga je oko 140 centimetara. Zbog otkrića komada trave u trbuhu, ukazuje se na to da je mladunče provelo posljednje trenutke života na ispaši

27.6.2022. u 10:47/ J.S.

Mladi rudar kopao je u potrazi za zlatom po sjevernom kanadskom permafrostu u Eureka Creeku, a tada naletio na nešto nevjerojatno.

Pronašao je mumificiranog vunastog mamuta, a lokalni paleontolog taj opisao je to kao "jednu od najnevjerojatnijih mumificiranih životinja ledenog doba ikada otkrivenih na svijetu". Smatra se da je tijelo mamuta staro više od 35.000 godina, javlja Guardian.

Svi su bili u šoku jer je tijelo mladunčeta tako dobro očuvano.

Image
genetski inženjering

Znanstvenici žele oživjeti izumrlog vunastog mamuta. Upravo su dobili 15 milijuna dolara da ostvare taj pothvat. Evo kako će to napraviti

Image
genetski inženjering

Znanstvenici žele oživjeti izumrlog vunastog mamuta. Upravo su dobili 15 milijuna dolara da ostvare taj pothvat. Evo kako će to napraviti

"Ona je savršena i lijepa. Ima surlu, rep, ima malene uši", rekao je Grant Zazula, paleontolog za kanadski teritorij Yukona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se radi o najvažnijem paleontološkom otkriću u Sjevernoj Americi. Tijelo joj je u većem dijelu očuvano, vidi se i koža i dlaka, a vlasti navode da se radi o najpotpunijem mumificiranom sisavcu pronađenom na kontinentu.

Vjeruje se da je vunasta mamutica bila stara nešto više od mjesec dana kad je uginula. Duga je oko 140 centimetara. Zbog otkrića komada trave u trbuhu, ukazuje se na to da je mladunče provelo posljednje trenutke života na ispaši.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Tijelo joj je tako dobro očuvano vjerojatno zato što je bilo zarobljeno u blatu prije nego što je završilo smrznuto permafrostu tijekom ledenog doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SMRT ODVEO CIJELU OBITELJ

Nadamo se da nakon što pogledate ovaj video više nikad nećete divljati za volanom!

Više s weba