najčešće prevare

Saznajte na kojiim automobilima se najčešće skida kilometraža

Image
Foto: Shutterstock

Najmanje slučajeva skidanja kilometara detektirano je na električnim i hibridnim automobilima

2.3.2021. u 12:40/ RTL Vijesti

Najveća platforma za provjeru povijesti automobile CarVertical napravila je istraživanje kako bi saznali na kojim se automobilima najčešće vara s kilometražom. Tako je tijekom istraživanja analizirano je više od 570.000 izvješća o povijesti automobila, a istraživanje je ujedno pokazalo i koliko izgube kupci vozila kojima na kojima je vraćena kilometraža. Kako dizelaši rade više kilometara i većina prevara s kilometražom dogodi na dizelskim automobilima.

Njihov udio iznosi gotovo tri četvrtine (74.4 posto) od svih izvješća o povijesti automobila s uočenim promjenama na mjeraču kilometara. 

Tako je istraživanje pokazalo da manja šansa za prevaru s kilometrima je kod rabljenih automobila s benzinskim motorom koji čine 25 posto svih automobila sa skinutim kilometrima, piše Index.

Image
Dužnosti operatera

Splićanki stigao račun od 21.000 kuna! Odvjetnik za RTL.hr komentira prevare putem mobitela i pojašnjava vaša prava i obaveze teleoperatera

Image
Dužnosti operatera

Splićanki stigao račun od 21.000 kuna! Odvjetnik za RTL.hr komentira prevare putem mobitela i pojašnjava vaša prava i obaveze teleoperatera

Najmanje slučajeva skidanja kilometara detektirano je na električnim i hibridnim automobilima, njih samo 0.6 posto. Kilometri se najčešće smanjuju na starijim premium automobilima njemačkih proizvođača, a u prosjeku se skine oko 80.000 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vozilima proizvedenima između 2016. i 2020. godine prosječno je skinuto oko 36.000 kilometara. Istraživanje je pokazalo da prevare s kilometrima ponekad mogu doći do skidanja i više od 200.000 km.

Više s weba

Pročitajte još

Image
školski alpha

Na kakvim će se avionima hrvatski piloti obučavati za Rafale? Francuska baza ima nekoliko modela

Više s weba