OGLAS

ZANIMLJIVO RJEŠENJE

Smetaju vam paklene vrućine? Rashladite se na minus 150! 'Tijelo tad ispušta niz dobrih hormona'

28.6.2019. u 20:42/ Matija Mlinarić

Boravak u kriosauni potiče brz gubitak tjelesne mase, pomaže u borbi protiv celulita...


Toplinski udar i dalje hara Europom. U Španjolskoj je od vrućine umro mladić, temperature u Francuskoj dosežu 45 stupnjeva, a vatra u Kataloniji još nije pod kontrolom.

U Hrvatskoj se ruše lipanjski rekordi, dodatno temperaturu diže na jugu i fenska bura. Građani su poslušali savjete i vrijeme provode u blago klimatiziranim prostorima.


Podnošljivije je tako, a što biste rekli da vas sada odvedemo na minus 190 stupnjeva. Ne odlazimo daleko već u Pulu, u jednu od četiri hrvatske kriokomore.

Samo jedna do tri minute provedene u ovoj komori na minus 130 stupnjeva tijelu donosi mnogo više od običnog rashlađenja. Boravak u kriosauni potiče brz gubitak tjelesne mase, pomaže u borbi protiv celulita, pomlađuje i regenerira tijelo mladih sportaša.

"Osjećam kako se krv vraća u udove, toplina se vraća, predobra osjećaj, ovo je lijek za ove vrućine. Kao kad se bacite u hladno more i super vam je", kazao je sportaš Lovro.

Kriosauna radi po  principu izlaganja cijellog tijela  ekstremnim niskim temperaturama. Normalna temperatura tijela je 29 do 32 stupnja, a temperatura u komori se spusti na 10 stupnjeva.

"Ovdje nema kontakta, vi ste u plinovitom stanju, a naše tijelo nema receptore za minus 150 ili 160, na koliko vam već dolazi temperatura unutra. Naš mozak misli smrznut ćemo se i onda krene borba. U njoj mozak oslobađa cijeli niz dobrih hormona koji blagotvorno djeluju na naš organizam i na našu kožu, na naše zglobove", pojasnio je Marko Sukreški, vlasnik prvih kriosauna u Hrvatskoj.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Inspirirani crtićem

Neobična tradicija: Svakog 29. studenog Nizozemci na glavu stavljaju palačinke i viču: 'Sretna Sveta palačinka!'


Više s weba