Liburnia Film Festival

Svjetska premijera dokumentarca 'Starac i roda' RTL-ova Tomislava Jelinčića

24.8.2020. u 19:53/ RTL Danas

Jelinčiću je drago što film prvo može vidjeti hrvatska publika

Tko ne zna priču o Malenoj i Klepetanu? I kad nismo pričali o njoj na ekranu, u redakciji bila je to jedna od tema jer je Tomislav Jelinčić dijelio detalje filma ''Starac i roda'' i dogodovštine sa snimanja filma koje potpisuje kao redatelj, a koji će na 18. Liburnia Film Festivalu doživjeti svoju svjetsku premijeru.

Lijepa priča iz Hrvatske

Stjepan Vokić, domar osnovne škole u Brodskom Varošu, koji je i pronašao ranjenu Malenu stigao je na premijeru. On je ujedno i glavni lik filma kojim je ovjekovječena, kako su je mnogi svjetski mediji nazvali, najljepša ljubavna priča među životinjama.

''Uzbuđen sam. Mislim da će biti onako kako je meni ostalo u sjećanju. Nisam ništa glumio, jednostavno je snimljeno što ja sve za Malenu tijekom dana moram napraviti'', kazao je Vokić.

Redatelj Tomislav Jelinčić na pitanje gdje je iz naslova nestao Klepetan, poručio je kako se za taj odgovor mora pogledati film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jednom prilikom mi je glavni lik, Stjepan, rekao ''Znaš Tomislave, onaj Hemingwayev starac iz djela Starac i more, on se 2-3 dana borio s tom ribom i to se poslije mora učiti u školi, a ja se brinem o ovoj rodi koja je bolesna već punih 28 godina''. Zato mislim da je to jedan lijepi zapis o jednoj lijepoj priči iz Hrvatske o najpoznatijem ljubavnom gnijezdu u Europi'', rekao je Jelinčić.

Jelinčiću je drago što film prvo može vidjeti hrvatska publika, a interes je bio velik u cijeloj Europi.

Upravo se čita

Image
novi detalji

Vođa militanata IS-a nije umro u borbi? Amerikanci objavili da se raznio

''Bit će na onim festivalima koji imaju ljetnu pozornicu sudeći prema epidemiološkoj situaciji'', otkrio je Jelinčić.

Image
RAZGALJUJE SRCA

Najdugovječnijoj ljubavi među životinjama ipak nije došao kraj! Klepetan i Malena opet su zajedno

Image
RAZGALJUJE SRCA

Najdugovječnijoj ljubavi među životinjama ipak nije došao kraj! Klepetan i Malena opet su zajedno

Na filmu se radilo sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ušli smo u Stjepanov dom i hvala mu na tome. Filma također ne bi bilo da nam nisu u pomoć priskočili koproducenti iz Slovenije i Italije. I skladatelj glazbe za film je iz Italije. U filmu će se sigurno imati i što vidjeti i što čuti'', dodaje redatelj.

Na premijeri filma bit će pridržavanja epidemioloških mjera, jer je postavljeno samo 150 mjesta tamo gdje ih inače stane 400.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U FOKUSU JAVNOSTI

Otkrivamo tko je nogometaš za kojeg je udana finska premijerka: Napadač skromnog učinka i sjajnog poduzetničkog instinkta

Više s weba