OGLAS

UMRITE KAD TO ZAŽELITE

U Švicarskoj legalizirana kapsula za eutanaziju: 'Odlučili ste da je došlo vrijeme i to je to!'

8.12.2021. u 22:55/ RTL Direkt

Uđete u kapsulu, legnete i za 30 sekundi ste gotovi. Doslovno. Ovo je prva kapsula za umiranje na svijetu. U ovoj zemlji je 2020. eutanazirano 1300 ljudi


Uđete u kapsulu, legnete i za 30 sekundi ste gotovi. Doslovno. Ovo je prva kapsula za umiranje na svijetu, koju je upravo legalizirala Švicarska, a o kojoj priča cijeli svijet.

Jednom kad čovjek koji želi umrijeti uđe u kapsulu, odgovori na nekoliko pitanja, pritisne gumb, razina kisika brzo padne s 21 posto na 1 posto, a kapsula se ispuni nitrogenom. Čovjek umre od nedostatka kisika i ugljičnog dioksida, ali bez panike i bez gušenja. A umrijeti može gdje želi, primjerice u idiličnoj prirodi.


Image
mišljenje stručnjaka

Je li štetnija marihuana ili alkohol? Evo što o tome kažu znanstvenici

Image
mišljenje stručnjaka

Je li štetnija marihuana ili alkohol? Evo što o tome kažu znanstvenici

U Švicarskoj je 2020. eutanazirano 1300 osoba, to je legalno i u Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji, Luksemburgu i Kanadi. Švicarska kapsula službeno se zove Sarco Suicide Pod, malo djeluje kao lijes s prozorima, a tvorac sprave za umiranje zove se Philip Nitschke, slučajno vas je to podsjetilo na Friedricha Nietzschea.

''Teško je prodati nešto što ljudi koriste kako bi okončali svoj život i zato sam zadovoljan kad vidim da sam stvorio nešto korisno i nešto što ću učiniti besplatnim. U Švicarskoj kako bi dobili lijekove koji se koriste mora doći liječnik i odobriti primjenu lijeka. Liječnik vas mora posjetiti i odrediti da ste bolesni. Sa "Sarcom" ne morate ništa od toga učiniti, ne koriste se lijekovi i to je jedna od stvari koje mi se sviđaju. Vi ste odlučili da je došlo vrijeme da umrete i ja ću to poštovati i pokušati vam to omogućiti'', rekao je Philip Nitschke, direktor proeutanazijske grupe Exit International.


U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Inspirirani crtićem

Neobična tradicija: Svakog 29. studenog Nizozemci na glavu stavljaju palačinke i viču: 'Sretna Sveta palačinka!'


Više s weba