OGLAS

'ČUPAVICA IZ PUSTINJE'

Uskoro na velikom ekranu: 'Jedan čovjek i jedan pas u priči o žrtvovanju za prijatelja'

18.10.2019. u 17:15/ Ružica Đukić

'Maleni pas velikog srca' trčat će u subotu humanitarnu utrku za napuštene pse iz skloništa Dumovec


Pas lutalica je kroz pustinju Gobi pretrčao čak 128 kilometara slijedeći maratonca Diona Leonarda. Maratonac je malenu ženku bez vlasnika htio odvesti kući u Škotsku, ali to za Gobi - koja je dobila ime po pustinji - nije bio kraj problema.

Koliko je njihova priča nevjerojatna, pokazuje činjenica da je 20th Century Fox otkupio prava na knjigu koju je nakon svih avantura napisao njezin vlasnik, i uskoro se o ovom svjetski poznatom psu, snima film.


Dion Leonard je maratonac koji je trčao želeći zaboraviti svoju majku koja mu je, kao dječaku govorila da ne vrijedi, zaključavala ga u podrum… A onda se sve promijenilo kad je upoznao Gobi. Nije više "bježao" od svoje prošlosti nego je trčao ususret ljepšoj budućnosti. Gobi je odabrala i željela - baš njega. Trčala je s njim gotovo 130 kilometara po vrelom pijesku sve dok nisu stigli do rijeke.

''Morao sam odlučiti - hoću li nastaviti i pokušati pobijediti u utrci ili ću se vratiti i pomoći joj. Vratio sam se i podignuo je'', prisjeća se Leonard, vlasnik i pisac knjige 'U potrazi za Gobi'. ''Nisam pobijedio u utrci, ali sam dobio Gobi, što je važnije. Bio je to početak našeg prijateljstva i povezanosti'', rekao je Leonard.

Obećao joj je tada: vodit ću te kući. Ostala je na čuvanju u Kini dok je Leonard sređivao papire za njezin dolazak u Britaniju. No, izgubila se u gradu u kojem živi tri milijuna ljudi.

''Organizirao sam tim tragača i volontera, lijepili smo plakate po cijelom gradu da bi ljudi znali kako izgleda, ponudili smo novac za nagradu'', kazao je Leonard, a sav trud urodio je plodom: ''Bio je to najbolji trenutak u mom životu kad sam shvatio da je živa''.

Zajedničke avanture Leonard je opisao u knjizi ''U potrazi za Gobi''. Prevedena je na 19 jezika. U svih 65 zemalja je bestseller. Malena Gobi sada je došla i u Hrvatsku "ispričati" svoju nevjerojatnu priču koja podsjeća na one s kinoekrana, što će uskoro i postati: ''Jako smo uzbuđeni što možemo najaviti da imamo dogovor s 20th Century Foxom koji će snimiti film po Gobinoj priči.", izjavio je Leonard.

Oni koji žele upoznati svjetski poznatu maratonku Gobi pozvani su ove subote u Maksimir gdje će ova čupavica iz pustinje trčati humanitarnu utrku za napuštene pse iz skloništa Dumovec. I dijeliti dalje svoju životnu priču koja pokazuje da su čuda moguća.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
boli glava

Veliko otkriće za sve vinoljupce! Znanstvenici: Što kvalitetnije crno vino to jača glavobolja!


Više s weba