Play logo
gošća rtl direkta

Vesna Pisarović o Eurosongu: 'Nedostajao nam je koncept. Tko mi je favorit? Konstrakta'

11.5.2022. u 23:21/ RTL Direkt

'Nastup se mora osmisliti puno prije tako da su sve promjene u hodu manje bitne', kazala je Vesna Pisarović

Play logo

Znate tko je Hrvatsku predstavljao na Eurosongu prije točno 20 godina? Bila je to Vesna Pisarović, večerašnja gošća RTL Direkta.

Odmah se osvrnula na Mijin nastup na Eurosongu.

Play logo

„Mislim da se ona odlično nosila sa svojom ulogom i smatram da je raspravljati o garderobi, o gitari možda suvišno jer bit Eurosonga je koncept, ideja dakle ne samo pjesma kako je to bilo nekoć. Mia Dimšić je to odlično izvela“, kazala je Vesna Pisarović

Mnogi smatraju da je Mijin nastup na Dori bio više autentičan i u njezinom stilu, nego ovaj u Torinu.

„Meni se ona baš činila dosta samouvjereno i mislim da se dosta dobro nosila s tom ulogom i stvar je samo ideje i smatram da je razlog zašto tako dugo nismo došli u finale je to što fali jedan generalni koncept, jedna mašinerija i gdje će pjevanje i kostim biti podređeno jednoj ideji tako da sve ove male promjene su nedovoljne jednostavno nedostaje koncept kao što ga recimo Konstrakta ima“, poručila je.

Play logo

„Nastup se mora osmisliti puno prije tako da su sve promjene u hodu manje bitne. Jako dobar primjer toga je Konstrakta. Ona je imala od samog početka ideju, dakle njezino pjevanje je posve nebitno. Njezin nastup je bitan, njezin tekst je bitan. Bitan je jedan cijeli paket i od tud treba krenuti“, dodaje. 

Imali smo to zlatno doba Marije Magdalene, Danijele, Neka mi Ne svane, Maju Blagdan koje su sve ostvarile odličan plasman i onda odjednom kao da smo zaboravili napraviti dobru pjesmu.

Play logo

„Potreban je jedan tim, potrebna je jedna ideja, kreće li se od aranžmana, od svjetla, ponovo spominjem Konstraktu. Recimo jučer su sve pjesme koje su prošle imale su ideju koja je mimo pjesme. Grčka je recimo imala bijelu haljinu, podsjećala je na Kate Bush, aranžman je bio dosta pjevan“, kazala je Vesna.

Play logo

Prokomentirala je svoj nastup od prije 20 godina.

„Nisam ga dugo gledala, ali sam ga gledala kroz nastup jednog mog prijatelja koji se bio obukao u jednu togu i imitirao je moj ples, bacao svoju dlakavu nogu i kvrgava koljena i to mi je bilo interentno gledati“, prisjetila se.

Osvrnula se i na svoje probleme s timom nakon Dore.

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
ŠTRAJK IDE DALJE

Radnici riječke Čistoće na rubu: 'S 28 godina staža imam i 640 eura neto plaće'

„To nije mali događaj, nositi se s tim, a onda imati samo tri minute, stvarno je potrebno imati dobru ideju i čvrsto stajati iza nje. Bilo je povuci potegni, crno ili bijelo, engleski ili hrvatski. Prije se vjerovalo da je engleski jako bitan faktor, a potpuno je nebitan, ako postoji ideja. Litva je recimo imala jako dobru pjesmu, ona je pjevala na materinjem jeziku i bilo je osvježenje za vidjeti“, poručila je Vesna Pisarović.

Otkrila je tko je njezin hrvatski favorit svih vremena.

Image
nema razočarenja

Mia Dimšić za RTL nakon ispadanja s Eurosonga: 'Mislim da mogu biti ponosna kako sam se pokazala'

Image
nema razočarenja

Mia Dimšić za RTL nakon ispadanja s Eurosonga: 'Mislim da mogu biti ponosna kako sam se pokazala'

„Meni je i dalje Danijela Martinović s Neka mi ne svane i dalje u nekoj mojoj fantaziji, pa Tajči, ali i Riva. Ove godine mi je favoritkinja Konstrakta“, kazala je.

Vesna Pisarović 15 godina nije bila na estradi, bila je u nekim drugim vodama i onda se dogodio spektakularni povratak s koncertom u Domu sportova.

Play logo

„To je prošlo jako dobro. Svi pričaju o mom 'come backu', mislim on već postoji 15 godina. Bila sam prisutna i na jazz sceni i na pop sceni, ali očito da je trenutak bitan jer je bio zbroj i nostalgije i mog izbivanja 15 godina s velike pozornice i neke anksioznosti zbog pandemije. Na tom koncertu dogodio se jedan delirij tako da nema fotografija mislila bih da sam sanjala“, poručila je Vesna.

Osvrnula se i na svoj život tijekom pandemije.

„Ja sam navikla živjeti u tom nekom usamljenom životu uz klavir i stvarajući, ali da mi je falio fizički performans i adrenalin je“, kaže Vesna.

Mnogima se čini da su njezine stare pjesme danas popularnije nego što su bile nekada.

Play logo

„Dva su faktora – nostalgija i mislim da je pop tada nastao po nekoj šabloni, imitirali smo talijanski pop koji je više bio raspjevan za razliku od popa danas koji je malo grublji“, kazala je.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
spor, ali luksuzan

Ma kakav James Bond? Kim Jong Un se vozi u dobro zaštićenom oklopnjaku koji ne smije preko 60 km/h!

Play logo

Više s weba