budite na oprezu!

WhatsAppom kruži opasna poruka: Evo što vam je činiti ako stigne na vaš Smartphone

Image

WhatsApp

Foto: Arno Burgi/DPA/PIXSELL

WhatsAppom kruži opasna poruka koja bi mogla skinuti na vaš mobitel mnoge viruse, a u nastavku teksta pročitajte kako se zaštititi od nje

6.1.2019. u 21:19/ Vijesti.hr

WhatsApp je postala jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje i koristimo je gotovo svi, no neće vam biti drago čuti kako se na njoj pojavila svojevrsna 'opasnost' za sve korisnike. 

Naime, kako piše Mirror, sadržaj poruke koju biste mogli primiti tvrdi da postoji videozapis koji se zove Martinelli te da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite. Također, u poruci se navodi i da će vam se nakon otvaranja tog videozapisa pokvariti vaš smartphone te kako neće biti šanse za njegov popravak. 

Kako nisu pronađeni nikakvi dokazi o postojanju tzv. Martinellijeva zapisa, ispada da prava opasnost leži u onome što slijedi, Naime, u nastavku poruke iznesen je savjet da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju nazvanu WhatsApp Gold, a tu se zapravo nalaze pravi virusi.

WhatsApp Gold, kako se navodi, nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istodobno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete. Prava istina je da verzija WhatsApp Gold ne postoji, postoji samo jedna verzija WhatsAppa i to upravo ona kakvu svi znamo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Link koji vodi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli uništiti mobitel. Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama u vezi s posebnim, ograničenim izdanjem WhatsApp Golda, opreza nikad dosta.

Više s weba

Pročitajte još

Image
bratska ljubav

Liječnici su imali malo nade: jednojajčani blizanci izbjegli sigurnu smrt grljenjem u maternici

Više s weba