OGLAS

'Usudi se'

Zagreb MentalFest 24. i 25. svibnja: 'Tko danas nema psihičkih problema, taj nije normalan'

Image
Foto: Promo

Nije uvijek lako razumjeti prijatelje, voljene osobe, kolege na poslu ili nepoznate osobe koje se suočavaju sa teškoćama mentalnog zdravlja

17.5.2019. u 15:05/ Vijesti.hr

Drugi Zagreb MentalFest pod sloganom „Usudi se“ održava se u petak 24. svibnja na prostoru 2 Lenuzzijeve potkove dok je subota, 25. 5. namijenjena radionicama, predavanjima, projekcijama...  

Zagreb MentalFest je manifestacija u okviru koje se u javnome prostoru otvoreno progovara o temama vezanim uz mentalno zdravlje čime se direktno potiče 
destigmatizacija osoba obilježenih psihosocijalnim izazovima zbog teškoća mentalnog zdravlja.

Projekt je 2018. pokrenula udruga Ludruga u svrhu promocije inkluzivnih programa međusektorske suradnje umjetnosti i mentalnog zdravlja te općenito suvremenih metoda i pristupa brizi o mentalnom zdravlju. 


Moto ovogodišnjeg 2. Zagreb MentalFesta je citat iz predstave Žena bez tijela Mate Matišića: „Tko danas nema psihičkih problema, taj nije normalan“.

Nije uvijek lako razumjeti prijatelje, voljene osobe, kolege na poslu ili nepoznate osobe koje se suočavaju sa teškoćama mentalnog zdravlja. Odgovarajuća podrška i ohrabrenje važni su za oporavak i pomažu onima koji imaju takve probleme da se bolje nose s njima. Važno je uključiti ih u svakodnevni život, komunicirati i dati im do znanja da se osjećaju sigurnima u zajednici kojoj pripadaju. 

Na 2. Zagreb MentalFestu imat ćete prilike čuti korisne informacije o komunikaciji, skrbi i podršci za interakciju s osobama koje se suočavaju  s problemima mentalnog zdravlja kroz raznovrsna predavanja stručnjaka na tim područjima.  

Ovogodišnji slogan #USUDISE nastao je iz potrebe da se dijalogom u javnom prostoru osvijesti destigmatizacija osoba koje se suočavaju s psihosocijalnim teškoćama. Odnosno, kako je mentalno zdravlje svakodnevnica modernog čovjeka te da malim koracima kao što su komunikacija, empatija i međusobno razumijevanje možemo postići mnogo. Poznate osobe koje podržavaju kampanju #usudise su Jelena Miholjević, Vili Matula, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Frano Mašković, Lucija Šerbedžija, Barbara Nola, Ana Maras Harmander, Judita Franković i Amanda Prenkaj.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Inspirirani crtićem

Neobična tradicija: Svakog 29. studenog Nizozemci na glavu stavljaju palačinke i viču: 'Sretna Sveta palačinka!'


Više s weba